Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Μέτρα για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών ανακοίνωσε ο Γ. Καμίνης

Μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, λόγω της αποχής των συμβασιούχων, λαμβάνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους συμβασιούχους παιδαγωγούς να επιστρέψουν στην εργασία τους.
Συγκεκριμένα, θα καταβληθούν επιπλέον αμοιβές στο προσωπικό που εργάζεται ώστε να λειτουργήσουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί έως τις 4 το απόγευμα και όχι μόνο μέχρι τη 1, και θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία εναλλακτικός τρόπος διανομής του φαγητού στα φιλοξενούμενα παιδιά.
Ωστόσο, όπως ανέφερε, το τρίτο ζήτημα, είναι περισσότερο ποιοτικό: «Ο παιδαγωγός που έχει συνδεθεί με τα παιδιά δεν μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί - δεν είναι εύκολο για τα ίδια τα παιδιά. Γι αυτό απευθύνω ειδικά έκκληση προς τους συμβασιούχους παιδαγωγούς να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους».
Περιγράφοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων, έκανε γνωστό ότι μόλις 1.074 από τα περίπου 3.717 παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου απολαμβάνουν σήμερα το σύνολο των προβλεπόμενων υπηρεσιών.
Επιπλέον, ο κ. Καμίνης επανέλαβε πως πρόκειται για μια «πολιτικά υποκινούμενη και συνδικαλιστικά ακατανόητη κινητοποίηση», εξαιτίας της οποίας «οι οικογένειες 2.643 παιδιών αντιμετώπισαν πρόβλημα στην εργασία τους ή χρειάστηκε να μπουν σε επιπλέον έξοδα».

http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου