Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Δηλώσεις Καμίνη για τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων

Στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων και την επίδραση που αυτές έχουν στη λειτουργία των παιδικών σταθμών αναφέρθηκε σήμερα με δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος ανέφερε ότι «ο Δήμος Αθηναίων υφίσταται τις συνέπειες της κινητοποίησης συμβασιούχων εδώ και δύο εβδομάδες με την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου, καθώς επίσης και με την επιζήμια για της δημοτικές υπηρεσίες αποχή πολλών συμβασιούχων από την εργασία τους. Μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή επέλεξε μια στάση υπομονής και καλής θέλησης ώστε να μην κλιμακώσει μια αντιπαράθεση στην οποία ουσιαστικά δεν εμπλέκεται. Παράλληλα έλαβε μέτρα για να συνεχίσει ο Δήμος να παρέχει τις υπηρεσίες του προς όσους ζουν και εργάζονται στην πόλη μας. Αυτό σε ορισμένους τομείς, όπως για παράδειγμα η καθαριότητα, ήταν εφικτό, σε άλλους όμως, όπως οι παιδικοί σταθμοί, όχι».


Αναφερόμενος ειδικά στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι «το ένα τρίτο από τους 1462 εργαζόμενους στο Δημοτικό Βρεφοκομείο είναι συμβασιούχοι. Οι περισσότερες συμβάσεις έχουν παραταθεί με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις. Όμως οι άνθρωποι αυτοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, απέχουν εδώ και δύο εβδομάδες από την εργασία τους προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε συμπολίτες μας.

Μόλις 1.074 από τα περίπου 3.717 παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς μας απολαμβάνουν σήμερα το σύνολο των προβλεπόμενων υπηρεσιών. Με άλλα λόγια, εξαιτίας μιας πολιτικά υποκινούμενης και συνδικαλιστικά ακατανόητης κινητοποίησης, οι οικογένειες 2.643 παιδιών αντιμετώπισαν πρόβλημα στην εργασία τους ή χρειάστηκε να μπουν σε επιπλέον έξοδα. Αυτό δεν είναι ανεκτό».

Και καταλήγει η δήλωση του δήμαρχου: «έδωσα ήδη εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των δύο εκ των τριών βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στους παιδικούς σταθμούς. Συγκεκριμένα, θα καταβληθούν επιπλέον αμοιβές στο προσωπικό που εργάζεται ώστε να λειτουργήσουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί έως τις 4 το απόγευμα και όχι μόνο μέχρι τη 1, και θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία εναλλακτικός τρόπος διανομής του φαγητού στα φιλοξενούμενα παιδιά. Αυτά είναι κυρίως ποσοτικά ζητήματα και γι αυτό μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Το τρίτο ζήτημα, είναι περισσότερο ποιοτικό. Ο παιδαγωγός που έχει συνδεθεί με τα παιδιά δεν μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί - δεν είναι εύκολο για τα ίδια τα παιδιά. Γι αυτό απευθύνω ειδικά έκκληση προς τους συμβασιούχους παιδαγωγούς να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου