Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Μήνυμα Καντάφι σε Παπανδρέου!


Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Αμπντελατί Ομπεϊντί, πέρασε από τη Λιβύη στη γειτονική Τυνησία και από εκεί πέταξε για την Αθήνα, όπως δήλωσε σήμερα στο Reuters μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του αεροδρομίου της Ντζέρμπα. Σύμφωνα πάντα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Ομπεϊντί μετέβη στην Αθήνα, για να μεταφέρει ένα μήνυμα του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Όταν ρωτήθηκε για το πού βρίσκεται ο Ομπεϊντί, ο άνδρας των υπηρεσιών ασφαλείας της Τυνησίας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, απάντησε: "Εφυγε για την Αθήνα".

Νωρίτερα, το επίσημο πρακτορείο της Τυνησίας, TAP, είχε μεταδώσει ότι ο Ομπεϊντί είχε περάσει στην Τυνησία και κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο της Ντζέρμπα. Πρόσθετε άλλωστε ότι ο Λίβυος υφυπουργός δεν είχε μεταβεί στην Τυνησία για επίσημη επίσκεψη και δεν είχε έρθει σε επαφή με Τυνήσιους αξιωματούχους. Λίβυοι αξιωματούχοι από την Τρίπολη δεν έχουν ακόμη σχολιάσει τις κινήσεις του Ομπεϊντί.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 8 Μαρτίου, ημέρα Τρίτη, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το συνταγματάρχη Καντάφι, ύστερα από πρωτοβουλία του δεύτερου. Ο πρωθυπουργός φέρεται να είχε ακούσει τις απόψεις του συνομιλητή του για τα συμβαίνοντα στη χώρα και στη συνέχεια να είχε υπογραμμίσει στον Λίβυο ηγέτη τη σημασία του Ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη εξεύρεσης λύσης, ώστε να αποφευχθεί η εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης και της βίας.

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου