Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ε.Τ.Ι.Τ.Α ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 11/5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας αποφάσισε την συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Γ Σ Ε Ε για τις 11 Μαίου 2011, από ώρα 06.00 της Τετάρτης 11 Μαίου 2011 μέχρι και ώρα 06.00 της Πέμπτης 12 Μαίου 2011 για όλους τους εργαζόμενους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνουν το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
2. Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν σέβονται τους εργαζόμενους τους και καθυστερούν την καταβολή τους μέχρι και τέσσερις μήνες..
3. Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
4. Την ανάκληση και το πάγωμα απολύσεων.
5. Να μπει τέλος στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, να εφαρμοσθούν οι Σ Σ Ε και να διαμορφωθούν ίδιες μισθολογικές και ίδιες εργασιακές - ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους τεχνικούς  είτε αυτοί εργάζονται σε Κρατικούς είτε σε Ιδιωτικούς  Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε Εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.
Η ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση επίθεση που δέχονται τα εργασιακά κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, επιβάλλουν την άμεση αντίδραση όλων των εργαζομένων και την συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα.
Κατά την διάρκεια της απεργίας θα καλυφθεί μόνο η απεργιακή κινητοποίηση με ένα τηλεοπτικό συνεργείο ανά Τηλεοπτικό Σταθμό.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, για την κάθε μετάδοση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και εφ΄ όσον δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.
Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control.  Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (στην ΠΑΤΗΣΙΩΝ) ΩΡΑ 11.00 π.μ.
ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 7 ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ALTER
για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου