Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 15.000 ΑμεΑ ΕΚΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ


            Πάνω από 40 Ιδρύματα, Σωματεία ,Κέντρα ΝΠΙΔ που εκπαιδεύουν και στηρίζουν Άτομα με Αναπηρίες κινδυνεύουν να κλείσουν καθώς δεν έχουν λάβει ακόμη ούτε 1 ευρώ από την εγκριθείσα και ήδη περικομμένη κρατική επιχορήγηση η οποία αποτελεί την κύρια έως και μοναδική πηγή εσόδων τους.
            Οι εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς που επί σειρά ετών με αφοσίωση παρέχουν εκπαίδευση, συμβουλευτική, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση βρίσκονται σε απόγνωση καθώς παραμένουν απλήρωτοι έως και 8 μήνες. Παρά τις συντονισμένες ενέργειες, κινητοποιήσεις, παραστάσεις  διαμαρτυρίας μέχρι σήμερα κανείς
δεν έχει δώσει λύση στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα ούτε ουσιαστική απάντηση στα θέματα βιωσιμότητας και προοπτικής των χώρων εργασίας μας. Συνεχίζεται η πολύμηνη αναμονή με υποσχέσεις, κινδυνολογίες και πολιτικές δεσμεύσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα. Η πρόταση  της Ομοσπονδίας για τριμερή συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων, Υπ. Υγείας, Περιφέρεια Αττικής και Εργαζόμενοι, έπεσε στο κενό. Με τη θέσπιση του Καλλικράτη, οι ασάφειες σε επίπεδο αρμοδιοτήτων δημιουργούν περισσότερη γραφειοκρατία κι ένα σύστημα υπηρεσιών δυσκίνητο και αναποτελεσματικό.
            Οι εργαζόμενοι στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα είναι σε επίσχεση εργασίας με σκοπό να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα 7 μηνών αλλά και να ασκήσουν πιέσεις στους αρμόδιους, ώστε να κατανοήσουν τη σοβαρότητα και τις διαστάσεις του προβλήματος.  
Την Τρίτη 24 Μαΐου το Σωματείο Εργαζομένων στον Ερμή προχωρά σε στάση εργασίας και συμβολικό κλείσιμο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης στο ύψος της Τροχαίας Ελληνικού απαιτώντας τα δεδουλευμένα 5 μηνών, καταγγέλλοντας την
αδιαφορία της πολιτείας που οδήγησε την ειδική αγωγή σε αυτή την κατάσταση.
Την Πέμπτη 26 Μαΐου η Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α  προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας  απαιτώντας δεσμεύσεις από την Πολιτεία.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας η Ομοσπονδία και οι πολιτιστικές επιτροπές των συλλόγων – μελών της συνδιοργανώνουν μουσική εκδήλωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο Πατριάρχου Γρηγορίου Έ, στάση μετρό Πανεπιστήμιο.
Στηρίζουμε την Πανελλαδική καμπάνια iCare,για να φέρουμε το θέμα μας στη Βουλή των Ελλήνων και να κινητοποιήσουμε τους αρμόδιους φορείς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.noesi.gr/icare.
Αδιαπραγμάτευτα δωρεάν, δημόσια ποιοτική εκπαίδευση των ΑμεΑ
Απαιτούμε:
Καθορισμό κοινού θεσμικού πλαισίου για όλα τα ΝΠΙΔ
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας
Κατάργηση οποιασδήποτε οικονομικής συνδρομής των οικογενειών

♬♬    ♪♪   ♫♫
Την εκδήλωση στηρίζουν με τη συμμετοχή τους

Ακολουθούν τα ονόματά τους ανεξάρτητα από τη σειρά εμφάνισης

Βασίλης Λέκκας
              Μίλτος Πασχαλίδης             
   Δημήτρης Κοργιαλάς   
Καλλιόπη Βέττα (συνοδεύει ο Γιάννης Κ. Ιωάννου)
Υπόγεια Ρεύματα
Γιάννης Κασσιωτάκης    
Αερικά (συγκρότημα αποφοίτων)
Οι Jerom
       Γιάννης Νικολάου        
Τάσος Γεωργόπουλος με τους banDa banDa
             Πανουργιά Βενετία            
 Οι Chameleon Trombone  Ensemble
 Χριστόφορος Κροκίδης
 Στέλιος Καρπαθάκης
Κώστας Λειβαδάς
Ρίτα Αντωνοπούλου
 Θεοδώρου-Ταγκούνη
Κόκκαλης
Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Νίκος Ζουρνής
Βαβαγιάννης με τους Empty Frame
Νίκος Νεοχωρίτης
 Ζωή Παπαδοπούλου


♬♬    ♪♪   ♫♫

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου