Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ραγκούσης στον ΣΚΑΪ: Άμεσα η εφαρμογή του 40ωρου

Την άμεση εφαρμογή του 40ωρου στο δημόσιο ανήγγειλε μέσω του βραδινού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την αρνητική στάση που τηρούν στο θέμα.


Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών ενώ για τον ΧΥΤΥ στην Κερατέα ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης «είναι να μην γίνει η Αττική Νάπολη.»

Ειδικότερα, για τη διεύρυνση του ωραρίου στο δημόσιο ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως θα εφαρμοστεί μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, σε δύο με τρεις εβδομάδες.

«Είναι θέμα που όχι απλώς αγγίζει τα όρια του αυτονόητου αλλά τα ξεπερνά. Αλίμονο αν δεν αποφασίσουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Προσπάθεια να μη γίνει Νάπολη η Αττική»
Όσον αφορά την υπόθεση της δημιουργίας ΧΥΤΥ στην Κερατέα, δήλωσε «ότι έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια για να μη γίνει Νάπολη η Αττική. Στόχος είναι να μην χαθούν χρήματα να μη χαθεί καθόλου χρόνος όπως δηλώνει και το ΥΠΕΚΑ.»

Σύμφωνα με τον υπουργό, είναι κρίσιμο θέμα να υλοποιηθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

«Για τις δυνάμεις της αστυνομίας είναι υπεύθυνος ως υπουργός ο κ. Παπουτσής για τις εγκρίσεις χωροθέτησης αρμόδιο υπουργείο είναι το ΥΠΕΚΑ» διευκρίνισε.

«Έχουμε συζητήσει και επικοινωνούμε και καθημερινά το μείζον κριτήριο είναι το περιβαλλοντικό και η αρμοδιότητα για τον περιφερειακό σχεδιασμό ανήκει στο ΥΠΕΚΑ» πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης.

«Ο πρωθυπουργός ο μαέστρος και το αφεντικό»
Ερωτηθείς για το ποιος συντονίζει την κυβέρνηση, ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο πρωθυπουργός συντονίζει και τότε, και τώρα και στο μέλλον. Ο πρωθυπουργός, είναι ο μαέστρος, το αφεντικό της κυβέρνησης».

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει λάθη: «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Υπάρχουν στιγμές που δεν δείξαμε τον καλύτερο μας εαυτό, αλλά αυτή η κυβέρνηση έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος από την αντιπολίτευση για τη χώρα που αντιμετωπίζει υπαρξιακό κίνδυνο επιβίωσης» επισήμανε.

«Κακό θα έκαναν οι πρόωρες εκλογές»
Ο κ. Ραγκούσης εξάλλου απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι «οι πρόωρες εκλογές μόνο κακό θα έκαναν στον τόπο, ειδικά μετά τα αποτελέσματα των περιφερειακών και των ευρωεκλογών. Χρειάζεται δουλειά, δουλειά απ’ όλους γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση.»

«Κάνουμε τη δουλειά μας και στο τέλος η κρίση των πολιτών θα είναι θετική» κατέληξε.
http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου