Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ξεσηκωμός για ΤΕΙ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ. Την κινητοποίηση όλων των φορέων των νησιών με στόχο να ανακληθεί η απόφαση της υπουργού Παιδείας για την αναστολή λειτουργίας τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίου, αποφάσισε το Σαββάτο το δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς. Η ατμόσφαιρα υπήρξε φορτισμένη ... με την παρουσία πολλών. Αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής φορέων που θα επιδιώξει συνάντηση με την υπουργό Α. Διαμαντοπούλου. Κατατέθηκαν και προτάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από τις εκδηλώσεις της 21ης Μαΐου.

Στο μεταξύ συνάντηση με την Υπουργό για το ίδιο θέμα έχει ζητήσει και ο περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου, όπως προκύπτει από ανακοίνωσή του γραφείου του το Σαββάτο. Στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα γίνει στις 27 Μαΐου στους Παξούς, το ζήτημα των ΤΕΙ βρίσκεται εγγεγραμμένο πρώτο στην ημερήσια διάταξη και θα το εισηγηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής.
Με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μόνιμα μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ιδρύματος καλούν τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων να μην επιμείνουν και υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, αλλά να παραμείνουν στις θέσεις τους και να αγωνισθούν για την αποτροπή των σχεδίων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για συρρίκνωση και κλείσιμο του Ιδρύματος.
http://www.enimerosi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου