Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Κινητό που φορτίζεται με τη φωνή

Κορεάτες επιστήμονες κατασκεύασαν το πρώτο κινητό που επαναφορτίζεται καθώς ο χρήστης μιλάει σ'αυτό. Η φωνή του αρκεί για να φορτιστεί η μπαταρία του κινητού του καθώς η συγκεκριμένη συσκευή έχει την ιδιότητα να μετατρέπει τον ήχο σε ηλεκτρισμό. Όσο πιο δυνατά μιλάει μάλιστα ο χρήστης στο τηλέφωνο τόσο πιο γρήγορη γίνεται η φόρτισή του.
Η γνωστή διαδικασία κατά την οποία τα ηχεία μετατρέπουν τα ηλεκτρικά σήματα σε ήχους αντιστρέφεται μετατρέποντας τους ήχους σε πηγή ηλεκτρικής ενέργειας. Κατ'αυτόν τον τρόπο ο χρήστης μπορεί να φορτίζει το κινητό του μιλώντας αφού η μπαταρία έχει αντικατασταθεί από εναλλακτική μορφή ενέργειας.
Σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail», οι ερευνητές του πανεπιστημίου Σουνγκιουνγουάν της Σεούλ, με επικεφαλής τον δρα Σανγκ-Γου Κιμ, δήλωσαν ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες συσκευές όπως τα φορητά MP3 (π.χ. iPod), αρκεί για παράδειγμα να τραγουδάει κανείς την ώρα που ακούει μουσική.
Σκοπός των επιστημόνων είναι τώρα να καταφέρουν την παραγωγή ισχυρότερου ρεύματος από ασθενέστερους ήχους. Μέχρι στιγμής έχει καταστεί δυνατό να μετατρέπονται σε ηλεκτρισμό ήχοι μέχρι 100 ντεσιμπέλ.
Η νέα αυτή τεχνολογία μάλλον θα χαροποιήσει ιδιαιτέρως τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που θα συμβουλεύουν «για πολλούς λόγους» σε περισσότερη χρήση του κινητού.
http://www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου