Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για απορρίμματα

«Το τελευταίο κατόρθωμα της δημοτικής αρχής Κιλκίς, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση, είναι τα προβλήματα που αναμένονται στον τομέα της καθαριότητας και οι συστάσεις για φύλαξη σκουπιδιών σε μπαλκόνια και αυλές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με επικεφαλής τον Γιάννη Φαχουρίδη.

«Τα γεγονότα αυτά σε συνδυασμό με τα “συγχαρητήρια” που έδωσαν οι υπουργοί οικονομικών και εσωτερικών σε συνέντευξη τύπου για τη μείωση και συγκράτηση των δαπανών των δήμων δικαιώνουν για ακόμα μια φορά τη Λαϊκή Συσπείρωση και για αυτά που προειδοποιούσε προεκλογικά και για τις θέσεις της στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το θέμα.
Είναι ξεκάθαρο ότι η ανάγκη για την συγκομιδή των απορριμμάτων δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ούτε ανταποδοτικά ούτε στο πλαίσιο πρόσληψης έκτακτου προσωπικού. Η ανάγκη για περιφρούρηση της δημόσιας υγείας και κατά συνέπεια αποκομιδής απορριμμάτων είναι μόνιμη και σταθερή και μπορεί να καλυφθεί αποκλειστικά από εργαζόμενους με μόνιμες και σταθερές  σχέσεις εργασίας. Η κατάσταση ως έχει δικαιώνει απόλυτα την προεκλογική θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον βαθύτατα αντιλαϊκό και αντιδραστικό χαρακτήρα του απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα, αλλά και τη θέση που πήραμε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ενάντια στην πρόσληψη συμβασιούχων αντιπροτείνοντας τη διεκδίκηση προσλήψεων μόνιμου και σταθερού προσωπικού που έχει ανάγκη ο δήμος.
Όλα αυτά δείχνουν ότι η συμπαράσταση και η υπομονή που ζητάει η δημοτική από τα λαϊκά στρώματα του Κιλκίς αποτελεί κοροϊδία και εμπαιγμό απέναντί τους από την πλευρά της δημοτικής αρχής δεδομένου ότι δεν έκανε καμία προσπάθεια να λύσει το πρόβλημα στη ρίζα του. Αντιθέτως, συμβιβάστηκε με την “απαγόρευση” προσλήψεων και με τις περικοπές δαπανών. Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από αυτούς που με συνέπεια υπηρετούν αντιλαϊκές πολιτικές. Οφείλει να ορθώσει το ανάστημα και να συμμετέχει μαζικά στην απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και της ΟΓΕ στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 11/05/2011 στην πλατεία Ειρήνης στις 10:30. Μόνο ο αγώνας και η πάλη τού επιφυλάσσει θετικές εξελίξεις για το μέλλον.»

http://www.eidisis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου