Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του νοσοκομείου Ικαρίας

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι γιατροί του νοσοκομείου Ικαρίας με κύριο αίτημα τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων υπερωριών και πρόσθετων αμοιβών.
«Η μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών και πρόσθετων αμοιβών είναι χρόνιο φαινόμενο. Τα προηγούμενα έτη, κατά τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο, άρχιζε συνήθως η αποπληρωμή τους και στη συνέχεια ομαλοποιούνταν η εξόφλησή τους.
Τη φετινή χρονιά, τη χρονιά του Μνημονίου, κάτι τέτοιο δεν έχει δρομολογηθεί ακόμα. Η μη καταβολή των αμοιβών αυτών, σε συνάρτηση με τις δεδομένες περικοπές που έχουν γίνει στους μισθούς μας, μας αναγκάζουν να καταφύγουμε στην μορφή αυτή αγώνα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Στο μεταξύ, στη Σάμο, στον πρώην δήμο Ραχών, η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών συνεχίζει τις κινητοποιήσεις με καταλήψεις στο αγροτικό ιατρείο προκειμένου να αποτρέψει την μετακίνηση του αγροτικού τους γιατρού για εφημερίες στο κέντρο Υγείας Ευδήλου.
Επίσης έντονες είναι και οι διαμαρτυρίες από την δημοτική ενότητα Μαραθοκάμπου αφού το αγροτικό ιατρείο συχνά μένει χωρίς αγροτικό γιατρό και σε πολλές περιπτώσεις οι φαρμακοποιοί καλούνται να εκτελέσουν χρέη γιατρού.

http://www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου