Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Mας λείπει μια ανθαγορά



Ξεκίνησε την Παρασκευή η Ανοιξιάτικη Ανθοκομική του Δήμου. Πάλι στην Πλατεία Κοτζιά, τι κι αν δίπλα την λαχταρά πως και πως η τσιμεντοκαυτερή Ομόνοια, ακόμα και σε επίπεδο συμβολισμού θα 'ταν εξαιρετικό να ταν γεμάτη λουλούδια και φυσικά κόσμο. Παρ' όλα αυτά το σκηνικό στην Κοτζιά είναι ωραίο, είναι η εποχή που όλα είναι ολάνθιστα κι οι μυρωδιές έντονες, πραγματικό πανηγύρι.

Έτσι μου 'ρθε η σκέψη πως λείπει απ' την Αθήνα μια ανθαγορά. Από μόνη της θα 'δινε χρώμα σε ένα σημείο στην πόλη, την χρειαζόμαστε αυτή την πηγαία χαρά που προκαλεί το λουλούδι από μόνο του. Επίσης θα γινόταν άλλο ένα μικρό τουριστικό σποτ, είμαστε αρκετοί οι τουρίστες που αναζητούμε μια περιπλάνηση όχι στα γνωστά αξιοθέατα, αλλά και στην καθημερινότητα της πόλης. Έτσι οι ανθαγορές σε όλες τις πόλεις (υπέροχες αυτές που πέτυχα σε Παρίσι, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη) αποτελούν ένα μικρό αξιοθέατο απ' αυτά τα παράπλευρα που σε κάνουν τελικά να δεθείς με έναν τόπο και προσφέρουν στο τσακ-μπαμ αυτή την αύρα "ποιότητα ζωής" στον επισκέπτη.
Παλιά υπήρχε η γνωστή της Αγίας Ειρήνης, τώρα θα 'ταν πολύ εύκολο να γίνει στον κενό χώρο της Βαρβακείου, στο ύψωμα πάνω απ' την φρουταγορά, ή σε ένα πεζοδρομημένο δρόμο εκεί γύρω προς Ψυρρή, ή και προσωρινά μέχρι να φτιαχτεί η Ομόνοια να την στήνανε εκεί, θα γέμιζε κόσμο.
Άλλη μια ιδέα που μου ρθε είναι θεματικοί κήποι. Αντί για τους generic αθηναϊκούς κήπους, λίγο αυτό, λίγο εκείνο, και καθόλου χαρακτήρας θα ταν πολύ εύκολη μια εφαρμογή "Κήπος με τα τριαντάφυλλα", όπως αυτόν τον παραδεισένιο που πέτυχα στην Βιέννη, και ήταν στα must του οδηγού όταν επισκέφτηκα την πόλη. Είναι τόσο εύκολο Κηποτέχνες του Δήμου μας, τόσο...
Anyway, αυτά δεν θα γίνουν ποτέ γιατί αυτός ο τόπος, είναι φανερό, δεν. Προς το παρόν σκεφτείτε την πάρτη σας, το μπαλκόνι σας και κατεβείτε μέχρι 5 Ιουνίου στην Ανθοκομική. Οι τιμές είναι εξαιρετικές, όχι οι σουπερμαρκετίσιες κλεφταράδικες: τα αρωματικά φυτά με 1-2 ευρώ, γιασεμιά, ριχόσμερμο, μοκαμβίλιες με 5-8, και φανταστικές τριανταφυλλιές με τεράστια άνθη με 5-7 ευρώ.

http://athensville.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου