Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Μέτρα κατά της εγκληματικότητας


Τα μέτρα κατά της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.
Όπως είπε ο κ. Παπουτσής, καθημερινά και όλο το 24ωρο θα υπάρχουν πεζές και εποχούμενες περιπολίες, σε διάφορα σημεία (που θα αλλάζουν κάθε ημέρα) καθώς και δυνάμεις των ΜΑΤ σε δύο βάρδιες.

Μία φορά την εβδομάδα θα γίνονται μεγάλες εξορμήσεις για ναρκωτικά και πορνεία και γενικότερα μέσα στην εβδομάδα θα γίνονται εξορμήσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά της εγκληματικότητας.
Ο κ. Παπουτσής πρόσθεσε ότι θα υπάρχει συνεργασία με το ΣΔΟΕ, την περιφέρεια Αττικής, το υγειονομικό και τη Δημοτική αστυνομία και θα γίνονται αυτοψίες σε κτίρια που διαμένουν μετανάστες.
Ο υπουργός αναφέρθηκε σε μια καμπάνια στην οποία θα δίνονται κίνητρα για να επιστρέψουν οι μετανάστες στην πατρίδα τους.
Για το φράχτη στον Έβρο υποστήριξε ότι η μελέτη έχει ολοκληρωθεί, και πλέον η κατασκευή του βρίσκεται στην τελική ευθεία.
Για τα επεισόδια με τα ΜΑΤ, ο κ. Παπουτσής είπε ότι διεξάγεται ΕΔΕ για τους 2 ξυλοδαρμούς.
Από την πλευρά του, υφυπουργός Μανώλης Όθωνας ανέφερε ότι από την 1η Οκτωβρίου του 2010 έως την 1η Μαΐου του 2011 είχαν διεξαχθεί στο κέντρο 960 πορείες και διαδηλώσεις.
«Αποθήκες ανθρώπων» 1600 εγκαταλελειμμένα κτήρια
Πάνω από 1600 δημοτικά κτήρια βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στην Αθήνα στεγάζοντας μετανάστες, άστεγους και τοξικομανείς. «Τα κτήρια αυτά με μικρές παρεμβάσεις και αναπλάσεις θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή μας» υπογραμμίζουν κάτοικοι της περιοχής.
Δεκάδες ακατοίκητα κτήρια που βρίσκονται στο κέντρο αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας έχουν μετατραπεί σε επικίνδυνες εστίες μόλυνσης. «Τα κτήρια αυτά με μικρές παρεμβάσεις και αναπλάσεις θα μπορούσαν να αλλάξουν όχι μόνο την εικόνα της πόλης αλλά και τη ζωή μας» συμπληρώνουν κάτοικοι της περιοχής.
Περισσότερα από 1600 δημοτικά κτήρια βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στην Αθήνα στεγάζοντας μετανάστες άστεγους τοξικομανείς.
Ομάδα αρχιτεκτόνων σε συνεργασία με κατοίκους της περιοχής από τον Άγιο Παντελεήμονα ξεκίνησε την καταγραφή των κενών κτηρίων καθώς εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο ποσοστό. Η αρχιτέκτονας Δέσποινα Βουτέρη σημειώνει ότι τα κενά κτήρια που εντοπίστηκαν θα μπορούσαν με τις κατάλληλες αναπλάσεις να αλλάξουν τη ζωή των κατοίκων και την εικόνα της περιοχής.
Από την ομάδα των αρχιτεκτόνων καταγράφηκαν 376 κτήρια. Το 30% είναι ακατοίκητα, 19 κτήρια χαρακτηρίστηκαν ως εστίες μόλυνσης, 27 ως επικίνδυνα, 31 είναι οίκοι ανοχής . Επίσης 107 χαρακτηρίστηκαν αξιόλογα κτήρια τα 46 από αυτά είναι εγκαταλελειμμένα, ακατοίκητα, αχρησιμοποίητα. Ένας τέτοιος χώρος περιγράφεται από τον Χρήστο Ρουμπάνη μέλος της κίνησης κατοίκων του 6ου διαμερίσματος.
Οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των εγκαταλελειμμένων κτηρίων και αναβάθμιση του κέντρου δεν πείθουν τους κατοίκους σημειώνει ο κύριος Ρουμπάνης, καθώς όπως λέει, ανάλογες υποσχέσεις έχουν ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου