Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Ως χώρα "αναρχίας" μας παρουσιάζει η Washington Post

Κάθε άλλο παρά κολακευτικό είναι το δημοσιεύμα της Washington Post για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστηρίζουν πως στη χώρα μας επικρατεί αναρχία και ότι απειλούμαστε εξαιτίας της κατάρρευσης του κράτους δικαίου. "Οι διαμαρτυρίες είναι έμβλημα του κύματος κοινωνικής αγανάκτησης που εξαπλώνεται στην Ευρώπη, ως απάντηση σε μια νέα εποχής λιτότητας" αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι χιλιάδες Έλληνες...

"έχουν εισχωρήσει στο κίνημα Δεν πληρώνω, αρνούμενοι να πληρώσουν διόδια, το αντίτιμο των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ακόμα και τα τέλη στα κρατικά νοσοκομεία". Μεταξύ άλλων κάνει αναφορά και στα όσα συνέβησαν στην Κερατέα γράφοντας πως μια ολόκληρη πόλη στα νότια της Αθήνας "έχει ορθώσει το ανάστημά της εναντίον της κυβέρνησης, καίγοντας τον εξοπλισμό που απαιτείται για την ολοκλήρωση των έργων καθώς και καταστρέφοντας μέρος του βασικού δρόμου".
Πιο θλιβερό όμως είναι το κλείσιμο αυτού του δημοσιεύματος αφού θεωρεί ότι η κοινωνική αγανάκτηση δεν προέρχεται από την πλειοψηφία του κόσμου αλλά από μια μικρή μερίδα περιθωριακών στοιχείων. Μας λένε δηλαδή ότι οι Έλληνες συμφωνούν με τα μέτρα αλλά αντιδρούν ορισμένοι γραφικοί τύποι που θέλουν να φέρουν στη χώρα την αναρχία. "Οι αρχές της Ελλάδας" κλείνει την ανάλυση της η γνωστή εφημερίδα "υποστηρίζουν ότι η οργή εναντίον της κυβέρνησης πυροδοτείται από μερικές δεκάδες “ερασιτέχνες αναρχικούς".
http://taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου