Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

ΑΘΩΟΣ ΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΑΡΗΣ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗΣ

Αθώο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Άρη Σειρηνίδη, ο οποίος δικάστηκε κατηγορούμενος για πυροβολισμούς σε κλούβα των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, τον Ιούλιο του 2009. Στην απόφαση του δικαστηρίου μειοψηφία ήταν οι τρεις τακτικοί δικαστές, οι οποίοι…

υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Η εισαγγελική λειτουργός θεώρησε πως ο Σειρηνίδης είχε
ανθρωποκτόνο πρόθεση και ζήτησε να καταδικαστεί για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, καθώς δύο πυροβολισμούς είχε δεχθεί η κλούβα, και όχι για 17 απόπειρες που αντιμετώπιζε λόγω του αριθμού των αστυνομικών, που επέβαιναν στο όχημα.
http://www.search.gr


Αθωώθηκε κατά πλειοψηφία από το δικαστήριο ο Άρης Σειρηνίδης. Οι τρεις δικαστές τον έκριναν ένοχο αλλά με την ψήφο των 4 ενόρκων(οι οποίοι τον έκριναν αθώο) αθωήθηκε με ψήφους 4-3.
Στο άκουσμα της απόφασης ο κόσμος πετάχτηκε πάνω ξεσπώντας σε χειροκροτήματα και συνθήματα. Βγαίνοντας έξω οι αλληλέγγυοι αντίκρυσαν πολυάριθμες ομάδες ΜΑΤ και ΔΙΑΣ οι οποίοι δεν τους επέτρεπαν να αποχωρήσουν μέχρι να φύγει ο κατηγορούμενος.
http://athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου