Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ο Μπόμπολας εκβιάζει με κλείσιμο της εφημερίδας "Ημερησία" και του ρ/σ "Sentra FM"

Λίγες ώρες μετά την απόλυση της πρώην εκπροσώπου των εργαζομένων στο «Εθνος», Πόπης Χριστουδουλίδου, και τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων στον ΠΗΓΑΣΟ, ο Μπόμπολας διαρρέει ότι πρόκειται να βάλει λουκέτο στη εφημερίδα "Ημερησία" (με 120 μισθωτούς εργαζόμενους) και στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra FM" (με περίπου 15 μισθωτούς και διπλάσιους εξωτερικούς συνεργάτες).

Είναι φανερό ότι ο μεγαλοεκδότης-μεγαλοεργολάβος μεταχειρίζεται όλα τα μέσα, με κυριότερο αυτό της τρομοκρατίας, προκειμένου να τσακίσει τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων που εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα στο συγκρότημά του, έπειτα από την ετσιθελική του επιλογή να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να καθιερώσει ατομικές με μειώσεις μισθών της τάξης του 10%, ποσοστό που στην πραγματικότητα είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Δεδομένου ότι οι μεγαλοεκδότες χρειάζονται τα μέσα ενημέρωσης για να κάνουν τις βρόμικες δουλειές τους, για να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και για να γεμίζουν τις χοντροκοιλιές τους, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή ο Μπόμπολας απειλεί
με λουκέτα προκειμένου να τσακίσει οτιδήποτε αντιστέκεται και να επιβάλλει τους μισθούς πείνας που ονειρεύεται, ώστε να αντισταθμίσει τη φετινή του χασούρα (δείτε σχετικό ρεπορτάζ στο greektv). Κρατώντας, βέβαια, ερμητικά κλεισμένα στα θησαυροφυλάκιά του τα αμύθητα κέρδη που τόσο καιρό σούφρωνε στα οποία δεν είχαν την παραμικρή συμμετοχή οι εργαζόμενοι. Την ίδια ώρα που, για χάρη του, προηγήθηκε το μακελειό των κατοίκων της Κερατέας και ετοιμάζεται αυτό των κατοίκων της Χαλκιδικής, ώστε να αποκτήσει τα μεταλλεία χρυσού της περιοχής.

Εάν περάσει η εργοδοτική ασυδοσία στο συγκρότημα του Μπόμπολα, αυτό που θα ακολουθήσει στα υπόλοιπα μαγαζιά θα ξεπεράσει τα όρια της λαίλαπας. Επειδή οι εξελίξεις δείχνουν ότι, έτσι ή αλλιώς, ως εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε -αφού δείχνουν διατεθειμένοι να μας τα πάρουν όλα- η αντίδρασή μας υπαγορεύεται να είναι σκληρή. Και, ως τέτοια, με την κήρυξη απεργίας διαρκείας αυτή τη στιγμή στο συγκρότημα του Μπόμπολα. Με την επιβεβλημένη εκδήλωση αλληλεγγύης και την δυναμική περιφρούρησή της όλων των συναδέλφων από όλους τους κλάδους στο χώρο των ΜΜΕ. Και, φυσικά, με γερό στρίμωγμα των ξεπουλημένων της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να αναγκαστούν να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των εργαζομένων.

http://katalipsiesiea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου