Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ (VIDEO)

Κ.ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: "ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

Αν και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης έφτασε νωρίτερα. από ό,τι τον ανέμεναν οι διαδηλωτές στην Περιφέρεια και συγκεκριμένα στη 12.50μ.μ δεν έμεινε στο απυρόβλητο, αφού τόσο κατά την είσοδό του όσο και στη συνέχεια κατά την παραμονή του στο κτίριο, φώναζαν ασταμάτητα συνθήματα, στέλνοντας μέσω αυτού ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι και η Χίος θα αντισταθεί. Γύρω στα 300 άτομα από το κίνημα των Αγανακτισμένων, το ΠΑΜΕ, το ΣΥΝ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον Εμπορικό Σύλλογο, την ΕΛΜΕ, τους Καμπούσους, αλλά και κόσμο ήθελε να διαμαρτυρηθεί, έκλεισαν το δρόμο μπροστά στην Περιφέρεια, ενώ μπροστά από τους παραταγμένους άνδρες της Αστυνομίας που εμπόδιζαν την πρόσβαση στο κτίριο της Περιφέρειας, διαδήλωσαν με παλμό κατά του μνημονίου, των απολύσεων, της μείωσης των συντάξεων και των μισθών, της άδικης φορολογίας και γενικότερα τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η Κυβέρνηση.

«Κατανοώ τα προβλήματα του κόσμου και είναι δικαίωμα τους, σε μια ελεύθερη δημοκρατική χώρα που ζούμε να διαδηλώνουν, η δημοκρατία πρέπει να τα αντέχει αυτά» δήλωσε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης αναφορικά με τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.



ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΚΑΜΠΟΥΣΟΥΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΤΑ

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο υπουργός δέχθηκε αντιπροσωπείες και τα ανάλογα ψηφίσματα από φορείς που είχαν συγκεντρωθεί. Συγκεκριμένα άκουσε τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που του κατέθεσαν τις αντιδράσεις τους για τις πολιτικές του υπουργείου παιδείας, αντιπροσωπεία του συλλόγου εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας που διαμαρτυρήθηκε για τις μειώσεις στους μισθούς αλλά και για τον Καλλικράτη ενώ είδε και την επιτροπή κατοίκων του Κάμπου. Από την πλευρά του ο κ. Σκανδαλίδης δεσμεύθηκε ότι θα καταθέσει τα παραπάνω ψηφίσματα στους αρμόδιους υπουργούς ενώ για το θέμα του Κάμπου δήλωσε ότι έχει ήδη στείλει σχετική εισήγηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο έχει την ίδια αντίληψη θωρώντας άδικη την φορολόγηση της αγροτικής γης ως οικοπεδικής έκτασης στον Κάμπο και δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει από κοντά το πρόβλημα σε συνεργασία με τα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών.



http://www.tvpatrida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου