Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Μοίρασαν 130 χρόνια φυλακή σε έξι για τους «Πυρήνες»

Δεν είμαστε δικηγόροι κ έχουμε ελάχιστες νομικές γνώσεις.
Δε γνωρίζουμε τις διατάξεις της Ποινικής Δικονομίας κ δε γνωρίζουμε τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για μια απλή ανθρωποκτονία, για έναν μεγαλέμπορο ναρκωτικών (ηθικό αυτουργό πολλών δολοφονιών), για έναν μαστρωπό που φυλακίζει τις ζωές χιλιάδων γυναικών, για εναν πολιτικό που αβαντάρει έναν επιχειρηματία ή τον στηρίζει σε εργατικές δολοφονίες, για έναν γιατρό που πουλάει όργανα παιδιών, για έναν πολιτικό που ευθύνεται για έναν ναύαγιο 80 νεκρών (τουλάχιστον για την ηθική αυτουργία), για έναν εργολάβο που υπερτιμολογεί κ παράλληλα κακοκατασκευάζει ένα δρόμο με αποτελεσμα δεκάδες νεκρούς απο τροχαία, για έναν καθηγητή που στερεί την αθωότητα από ένα παιδί 12 ετών, για ένα μπάτσο που ξυλοκοπεί μέχρι θανάτου ένα μετανάστη ή για έναν άλλο μπάτσο που σκοτώνει τυχαίο έναν Αλβανό εργάτη στο Βύρωνα επειδή ... μπερδεύτηκε ή για έναν πολιτικό που υπεξαιρεί δημόσιο χρήμα με αποτελεσμα να μη δύνανται χιλιάδες συνταξιούχοι να ζήσουν για ένα μήνα.


Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά;



Οι μπατσο-δικαστές μοίρασαν 130 χρόνια φυλακή σε 7 νέους για ηθική αυτουργία κ συμμετοχή στην οργάνωση των Πυρήνων της Φωτιάς. Δε θα εξετάσουμε (προν το παρόν τουλάχιστον) αν συμφωνούμε με τους Πυρήνες ή όχι.
Όμως δε μπορούμε να δεχθούμε ότι είναι πιο επικινδυνοι για την κοινωνία από όλους τους παραπάνω που αναφέρουμε. Κ μάλιστα να είναι οι μόνοι που θα σαπίσουν στη φυλακή! Δε αποδεχόμαστε το νομικό πολιτισμό της Χούντας των (Μ)ΠΑ(Τ)ΣΟΚΩΝ, δεν αναγνωρίζουμε καμία "δημοκρατία" (τρόπος του λέγειν, Ακου Ανθρωπάκο) τέτοιου τύπου κ είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε μέχρι τέλους όλα τα παιδιά των Πυρήνων κ όσους άλλους πολιτικούς κρατουμένους έχει φυλακίσει το ΜΠΑΤΣΟΚ κ η Χούντα των ξεφτιλισμένων του.
Επίσης, προσωπική μας διαίσθηση είναι ότι η κυβέρνηση των γλειφτών κ κολλητοί των Ισραηλινών δολοφόνων, διψούν για Έλληνα νεκρό στην αποστολή του Στολισκου της Ελευθερίας στη Γάζα. Τουλάχιστον έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς τις κινήσεις κ τα λεχθέντα των ακροδεξιών υπουργών του Πράσινου Ήλιου!
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την είδηση σχετικά με τους Πυρήνες της Φωτιάς (Απο enet.gr):

Εξοντωτικές ποινές, πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που πρότεινε ο εισαγγελέας, επέβαλε το δικαστήριο στους έξι από τους εννέα κατηγορούμενους για την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι. Επεισόδια σημειώθηκαν, μετά το πέρας της διαδικασίας, όταν μπήκαν στην αίθουσα δυνάμεις των ΜΑΤ.
Αφορμή η συμπεριφορά αστυνομικών απέναντι στους γονείς της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη, η οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 ετών. Τη στιγμή που την έπαιρναν από την αίθουσα με χειροπέδες, ο πατέρας της ζήτησε να της μιλήσει, αλλά δεν του το επέτρεψαν. Η μητέρα της έτρεξε κλαίγοντας να μιλήσει στην πρόεδρο του δικαστηρίου, όμως οι αστυνομικοί την απώθησαν και έπεσε κάτω. Εν μεσω αποδοκιμασιών μπήκαν στην αίθουσα αστυνομικές δυνάμεις και επικράτησε χάος.

Οι ποινές
Όσον αφορά στις ποινές, το δικαστήριο δεν επέδειξε καμία επιείκεια και εξάντλησε την αυστηρότητά του, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του "τρομονόμου". Με ομόφωνη απόφαση καταδικάστηκαν: Ο Χάρης Χατζημιχελάκης κατά συγχώνευση σε ποινή κάθειρξης 37 ετών και τεσσάρων μηνών (εκτιτέα 25 έτη), ο Παναγιώτης Αργυρού σε 37 χρόνια (εκτιτέα τα 25), ο Γιώργος Καραγιαννίδης σε 20 χρόνια, ο Παναγιώτης Μασούρας σε 11 χρόνια και έξι μήνες, οι Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και Αλέξανδρος Μητρούσιας σε 11 χρόνια.
Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και εννέα μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ο Μανώλης Γιόσπας, ο οποίος απηλλάγη από τις βασικές κατηγορίες, που αφορούν στην ένταξη στην οργάνωση, αλλά κρίθηκε ένοχος για άλλα αδικήματα που δεν συνδέονται με την οργάνωση, όπως για ληστείες και κλοπές.
Το δικαστήριο απάλλαξε από κάθε κατηγορία λόγω αμφιβολιών τους Ερρίκο Ράλλη και Νίκο Βογιατζάκη.
Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, έκρινε ένοχους τους: Χάρη Χατζημιχελάκη και Παναγιώτη Αργυρού για μια σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και ηθική αυτουργία στις εκρήξεις στις οικίες των πρώην υπουργών Παναγιώτη Χηνοφώτη και Λούκας Κατσέλη και στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.
Ένοχοι κρίθηκαν οι Γιώργος Καραγιαννίδης, Παναγιώτης Μασούρας, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και Αλέξανδρος Μητρούσιας για: ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και απλή συνδρομή στην έκρηξη που σημειώθηκε στο σπίτι της Λούκας Κατσέλη αλλά και για την κατασκευή και κατοχή του εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθετήθηκε στην οικία της πρώην υπουργού. Οι τέσσερις τελευταίοι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι από τις λοιπές κατηγορίες που αφορούσαν τις εκρήξεις στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και της οικίας Χηνοφώτη.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή του δικαστηρίου, οι φυσικοί αυτουργοί όλων των εκρήξεων παραμένουν άγνωστοι.
Για τους Γιόσπα, Μητρούσια και Καρακατσάνη, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, δίνοντας τη δυνατότητα για επιβολή μικρότερων ποινών.
Οι δικηγόροι της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη υπέβαλαν αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής, για να μην "αποθηκευθούν" στη φυλακή -όπως είπαν- τα καλύτερά της χρόνια, τα οποία δεν επιστρέφονται. Ζήτησαν από τους δικαστές να μην είναι απλώς καταμετρητές ποινών.
Αίτημα αναστολής υπέβαλε και ο Παν. Μασούρας, ενώ ο Αλ. Μητρούσιας αρνήθηκε να υποβάλει ανάλογο αίτημα.
Τα αιτήματα απορρίφθηκαν.

http://oramiden.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου