Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Προς ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ: "Αν σκοτώσετε άνθρωπο στο Σύνταγμα, μαύρο φίδι που σας έφαγε..."

Οι Αγανακτισμένοι ρεπόρτερ –φωτορεπόρτερ- δημοσιογράφοι- τεχνικοί- ηχολήπτες- καμεραμάν-καμικάζι του δρόμου απαντούν στις απειλές των ΜΑΤ με το δικό τους τρόπο...

Προς υπουργείο Δημόσιας τάξης Ελληνική Αστυνομία ΜΑΤ / ΥΑΤ / ΓΑΔΑ / ΔΙΑΣ / ΔΕΛΤΑ …και τις φασιστοσιμορίες των ασφαλιτών (ΜΕΑ) και τους λοιπούς φασιστικούς συγγενείς.

ΠΡΟΣΟΧΗ :
-Αν σκοτωθεί άνθρωπος θα έχετε την ευθύνη εσείς.
-Αν πειραχτεί έστω και μια τρίχα από το κεφάλι συναδέλφου, συναδελφισας που ποικιλοτρόπως απειλήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
-Αν σπάσει κάμερα η φωτογραφική μηχανή, έστω και αν σκάσει ένα λάστιχο αυτοκίνητου ή έστω ένα τζάμι σπιτιού, την ίδια στιγμή θα είστε στα πρωτοσέλιδα ως καταζητούμενοι δολοφόνοι.

Το ότι δεν φέρετε στο κράνος και την ασπίδα διακριτικά δε σημαίνει ότι δεν έχετε πρόσωπα ή ότι δεν έχουν διακριτικά οι διπλανοί συνάδελφοι σας. Για να είμαστε ξεκάθαροι. Υπάρχουν και τα διακριτικά και τα πρόσωπα σας. Το υλικό που έχει συλλεχτεί από παντού, είναι μεγέθους πολλών ΤΕΡΑ… Όπως, ακριβώς και τα τέρατα και τις βαρβαρότητες που εσείς κάνατε εγκληματώντας απέναντι στις λαϊκές μάζες, αγανακτισμένων και μη, που …αγανάκτησαν τελικά με όλα όσα διαπράξατε.

Μήνυμα προς αυτούς τους κυρίους των ΜΑΤ και των ταγματασφαλιτών γερμανοτσολιάδων που απείλησαν... εκ του προσωπικού. (*)

Σταματήστε να έχετε θολό μάτι. Σταματήστε να μη βλέπετε τίποτα. Σταματήστε να λειτουργείτε σαν καλοκουρδισμένες μηχανές θανάτου με το βήμα χήνας. Σκεφτείτε τι κάνετε. Σκεφτείτε τι έχετε να αντιμετωπίσετε. Ποιους θα καλεστείτε αύριο να χτυπήσετε απέναντι σας.

Σκεφτείτε το αύριο που δεν θα είναι όπως σας λένε αυτοί που υπηρετείτε.
Θα είναι δύσκολο για εμάς όλους τους φτωχούς αλλά θα είναι πιο δύσκολο για σας τους πιο φτωχούς... τελικά.

«καταταχτείτε σας έλεγαν καταταχτείτε»
(από λεγεωνάριους απέναντι στους ανυπότακτους Γαλάτες.)

Θα είστε πιο φτωχοί σύντομα, γιατί ο λαός δε θα πληρώνει για εσάς. Και θα πεινάσετε πολύ. Και εσείς και τα παιδιά σας. Γιατί θυμάστε τον Κολοκοτρώνη; αφού τόσο το ακούμε το όνομα του στο Σύνταγμα και τόσο πολύ τον διδαχτήκαμε στο σχολείο… «Ούτε νερό, ούτε ψωμί. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»

Σας προειδοποιούμε και το Υπουργείο σας και εσάς αυτοπροσώπως.
Μαζευτείτε. Δεν το λέμε εμείς. Το ζει όλος ο κόσμος. Το βιώνει και το ένιωσε καλά στο πετσί του το πραγματικό πρόσωπο της αστυνομίας. Το λένε τώρα πια ακόμη και οι κολοτουμπιστες τσανακογλύφτες δημοσιοκάφροι των τηλεπαραθύρων και των τηλεκανιβαλιστικών δελτίων ειδήσεων και εκπομπών.

Ξέρουμε καλύτερα. Είμαστε στο δρόμο. Είμαστε με το λαό. Όχι απέναντι του.

Αν σκοτώσετε άνθρωπο στο Σύνταγμα, μαύρο φίδι που σας έφαγε

Είναι επικίνδυνο το παιχνίδι σας και ο μεγαλύτερος κίνδυνος έχει αποφευχθεί από καθαρή τύχη μέχρι τώρα. Για ό,τι συμβεί θα είστε υπόλογοι εσείς και μόνο εσείς και η ηγεσία του σοσιαλιστικού υπουργείου. Αν εκτελείτε εντολές, αυτοί εκτελούν τη χώρα και γίνεστε συνένοχοι, αν όχι αποκλειστικά ένοχοι.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που προέρχονται απο καλά ενημερωμένες πηγές, λαϊκούς ανθρώπους της εργατιάς και του αγώνα επιβίωσης, με ντοκουμέντα τόσο στα κορμιά και στα κεφάλια και αποτυπωμένα, (υπάρχει πληθώρα ντοκουμέντων -οπτικοακουστικού υλικού- από τη σφαγή που κάνατε στις 28-29 Ιουνη. Αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτό το υλικό, αλλά ακόμη περισσότερο από το 2006 όπου χτυπάγατε λυσσασμένα καθηγητές φοιτητές μαθητές και εργαζόμενους στο κέντρο της Αθήνας.

Σας προειδοποιούμε, γιατι αφουγκραζόμαστε τον ελληνικό λαό, γιατί είμαστε μέσα και δίπλα στον ελληνικό λαό. Δεν απέχετε πολύ από το λιντσάρισμα. Αν σκοτώσετε άνθρωπο θα σας φάει το μαύρο σκοτάδι. Μπορεί να μη το λένε τα κανάλια μας, αλλά το λέμε εμείς που ξέρουμε την αλήθεια. Αν συνεχίσετε έτσι θα σας θάψει ο λαός κάτω από το Σύνταγμα.

Αν σκοτώσετε άνθρωπο στο σύνταγμα, θα σας φάει το μαύρο σκοτάδι και εσάς και τους προπαπούδες σας. Και αυτή τη φορά οι ένοχοι δεν θα καλυφτούν πίσω από ΕΔΕ και εισαγγελείς και φαρισαίους. Αλλά μέσα από λαϊκά δικαστήρια με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Και δε θα πέσουν μόνο νερά, πέτρες, καφέδες, αναπτήρες και μολότοφ, αλλά και κουμπουριές . Όχι από εμάς. Αλλά από όλο το λαό. (Η Κερατέα ο εφιάλτης σας) Γιατί αυτό, συζητάει αγριεμένος και ο πάνω κόσμος και ο κάτω κόσμος και ο κόσμος δεξιά και ο κόσμος αριστερά στη βουλή και στη Σύνταγμα.
Να σας φάει το λαρύγγι... και θα 'χετε πόλεμο είται με λιανοντούφεκα, είται με μονόκαννα, είται με δίκαννα, είται με νεροπίστολα γεμισμένα με υγρό οργής και μίσους. Είται είναι κυνηγοί, είτε είναι κρητικοί, είται είναι ψαράδες με δυναμίτη, ειται είναι απλοί άνθρωποι με το πιο απλό λαϊκό όπλο. Την πέτρα στο χέρι. Έχουν την ίδια αγανάκτηση. Και όσο περνούν οι μέρες… μεγαλώνει. . Έχουμε τον τρόπο να βοηθήσουμε να είστε πρωτοσέλιδα. Και να χαίρεστε που δεν έχει έρθει να σας «χαιρετίσει» στο Σύνταγμα όλη η Κρήτη και η ΚΕΡΑΤΕΑ ακόμη.

«Αν δεν είστε σκυλιά των αφεντικών,
πετάξτε τις ασπίδες σας και ελάτε από εδώ»

Αγανακτισμένοι ρεπόρτερ –φωτορεπόρτερ- δημοσιογράφοι- τεχνικοί- ηχολήπτες- καμεραμάν-καμικάζι του δρόμου.

Φωτοφράξια «χίλιες λέξεις»


Σημείωση- Έκκληση-Παράκληση σ. κάνουμε έκκληση να μας βοηθήσουν οι διπλανοί μας. Να μην αφήνουν να μας αρπάζουν τις αντιασφυξιογόνος μάσκες, εκείνοι που τις αρπάζουν. Μένουμε ανυπεράσπιστοι να πνιγόμαστε στα χημικά. Οι μάσκες μας αλλά και οι φωτογραφικές μηχανές μας και οι κάμερες είναι πληρωμένες φράγκο-φράγκο από τον καημό μας και την τσεπούλα μας, δεν τις πληρώνουν τα μέσα «ενημέρωσης» που δουλεύουμε. Οι κάμερες μας έχουν υλικό ενάντια στην κρατική καταστολή, αδιάψευστα στοιχεία της κτηνωδίας τους και των ένστολων εκπαιδευμένων δολοφόνων μας.

Η αγανάκτηση είναι έκδηλη είναι εξόφθαλμο.

Ειδοποίηση προς τα καλόπαιδα των ΜΑΤ.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Δε φοβόμαστε.
Μας έχετε εσείς; Σας έχουμε και εμείς.
Μας ξέρετε εσείς; Σας ξέρουμε και εμείς.
Τα στοιχεία όλα είναι στη διάθεση συγγενών, φίλων, συντρόφων και συνεργατών δικηγόρων και γιατρών και όλων όσων δε θα στεναχωρηθούν απλά αν χαλάσετε άνθρωπο στο Σύνταγμα. Το νου σας και μαζευτείτε. Μας ξέρετε, μία; Σας ξέρουμε τον καθένα με 1.000 λέξεις. Όσο μια φωτογραφία.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας / Ας πάρουμε την πληροφόρηση στα χέρια μας.

Ακολουθεί συγκεκριμένη αντι-βίαιη –δημοσίευση.

Δεν σας φοβόμαστε δε μας τρομοκρατείτε.



Καταγγελία για την κρατική κτηνωδία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας



Συνταγμα 30 Ιουνη 2011






Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Χρήστο Παπουτσή


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ


Για μια ακόμη φορά είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την εντονότατη διαμαρτυρία μας για τους προπηλακισμούς που δέχθηκαν πολλά μέλη μας κατά την άσκηση των επαγγελματικών τους καθηκόντων από ένστολους των ειδικών σωμάτων της ΕΛ.ΑΣ. (ΜΑΤ κλπ), στα θλιβερά επεισόδια της 28ης και 29ης Ιουνίου.
Συγκεκριμένα στα περισσότερα από τα μέλη μας, τα οποία κάλυπταν φωτογραφικά τα προαναφερόμενα γεγονότα, ασκήθηκε επανειλημμένα και κατ` εξακολούθηση λεκτική βία (απειλές και ύβρεις) καθώς και σωματική βία με αποτέλεσμα να παρεμποδιστούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, παρ` όλο που η ιδιότητά τους ήταν απολύτως εμφανής, σε πολλές δε περιπτώσεις εξ αιτίας ακριβώς αυτής της ιδιότητάς τους. [Είναι χαρακτηριστικές οι απειλές από ένστολους «σε γνωρίζουμε»(!), «ξέρουμε που μένεις και θα τα πούμε»(!) κλπ].


Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αυτές οι τακτικές είναι απολύτως απαράδεκτες και καταδικαστέες, ενώ παραπέμπουν σε άλλες εποχές.


Το δικαίωμα της φωτογράφησης και της ενημέρωσης της κοινής γνώμης είναι Συνταγματική επιταγή και κανείς δεν μπορεί να το παρεμποδίσει.


Επειδή από τα πράγματα καθίσταται πλέον προφανές ότι παρόμοιες συμπεριφορές κάθε άλλο παρά τυχαίες μπορεί να είναι και ακόμα και ο πλέον καλόπιστος οφείλει να διερευνήσει αν ασκούνται συνειδητά από διάφορα κέντρα για τη φίμωση της ελευθεροτυπίας. Σε αυτό συνεπικουρεί το γεγονός ότι σε όλες πλέον τις διαδηλώσεις που καλύπτουν οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ, έχουμε αντίστοιχα κρούσματα εναντίον τους από ένστολους των ειδικών σωμάτων της ΕΛ.ΑΣ., έως του σημείου πολλά μέλη μας να διερωτώνται «αν μας έχουν κηρύξει πόλεμο»(!).


Δεδομένου ότι στις μέχρι τώρα έγγραφες καταγγελίες μας δεν υπήρξε από μέρους σας ΚΑΜΙΑ απάντηση, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ και ΖΗΤΟΥΜΕ για μια ακόμη φορά συνάντηση μαζί Σας και μάλιστα το συντομότερο δυνατό, πριν θρηνήσουμε θύματα φωτορεπόρτερ κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, δηλαδή κατά την κάλυψη των γεγονότων της επικαιρότητας με στόχο την κατά το δυνατό πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.


Σας ενημερώνουμε δε ότι έως ότου πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, διερμηνεύοντας και την κοινή στάση όλων των θιγόμενων μελών μας, αποφάσισε ομόφωνα, να ΜΗΝ καλύπτουν οι συνάδελφοι τα θέματα που άπτονται του Υπουργείου Σας, καθώς και να δημοσιοποιηθεί το θέμα αυτό.


Είμαστε διατεθειμένοι, μετά την συνάντηση μαζί Σας και αναλόγως των αποτελεσμάτων, να επανεξετάσουμε τη θέση μας αυτή.


Με εκτίμηση


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΦΕ

Ακολουθεί 2η καταγγελία αλλά το ΜΠΑΤΣΟΚ κωφεύει ούτε βλέπει παρά μόνο λέει ασυναρτησίες. Όχι γιατί ΔΕΝ μπορεί να καθαρίσει το μόρφωμα του φασισμού που μέσα σε αυτό καλύπτεται η ελληνική αστυνομία αλλά ΔΕΝ θέλει γιατί τους εξυπηρετεί και τα χρησιμοποιεί όλα τούτα κατά το δοκούν και ανάλογα με τον αέρα της πολιτικής πλεύσης. Να χαίρεστε τους πραιτοριανούς σας κύριες και κύριοι υπουργοί και βουλευτές και τις ένοπλες φάλαγγες που έχετε για φρουρά, Αλλά περισσότερο να χαίρεστε τη Δημοκρατία σας.





ΟΤΑΝ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥΝ ΕΝΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ



Για μία ακόμη φορά η κρατική βία κατά των λειτουργών του Τύπου επαναλήφθηκε . Στην μεγάλη πανεργατική απεργία, της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 15-12-2010 χτυπήθηκε αναίτια και βάναυσα ο Πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ .

Συγκεκριμένα ενώ κάλυπτε φωτογραφικά τα επεισόδια στο Σύνταγμα, αστυνομικός της ομάδας ΜΑΤ τον χτύπησε με κλομπ πισώπλατα στο κεφάλι, παρ΄όλο που ήταν εμφανής η ιδιότητά του. Στην διαμαρτυρία του στον εν λόγω αστυνομικό, προπηλακίστηκε και από έτερο αστυνομικό. Αυτό αποδεικνύεται από φωτογραφικό και από βιντεοσκοπημένο ντοκουμέντο που επισυνάπτεται.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις επιθέσεις κατά των φωτορεπόρτερ:

6/12/2010: επίθεση των ΜΑΤ και σπάσιμο του χεριού του στο φωτορεπόρτερ Maxime C-yselinck
17/11/2010: επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ στον φωτορεπόρτερ Άρη Μεσσίνη
15/10/2010: επίθεση των ΜΑΤ κατά καμεραμάν και φωτορεπόρτερ στην Ακρόπολη
26/2/2010: επίθεση κατά ελλήνων και ξένων φωτορεπόρτερ στο πανεργατικό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
9/1/2009: άγρια επίθεση και ξυλοδαρμός καμεραμάν, φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
22/5/2009: παράνομη σύλληψη και κράτηση του συναδέλφου από το Εκουαδόρ Ντανιέλ Πατίνο Φλορ
6/12/2009: η δημοσιογράφος Έλλη Ζώτου παρασύρεται από μηχανάκι αστυνομικού. Την επόμενη μέρα συλλαμβάνεται ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γέτου.
19/12/2008: άγριος ξυλοδαρμός τριών φωτορεπόρτερ από τα ΜΑΤ.

Επειδή θεωρούμε ότι αυτά πλέον είναι συνειδητά και καθοδηγούμενα από διάφορα κέντρα για την φίμωση της ελευθεροτυπίας, γιατί πιστεύουμε ότι μας έχουν κηρύξει ξεκάθαρα τον πόλεμο (αυτό αποδεικνύεται σε κάθε διαδήλωση και ένας δαρμένος φωτορεπόρτερ) και επειδή στις μέχρι τώρα έγγραφες καταγγελίες μας δεν υπάρχει αποτέλεσμα , ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ και ΖΗΤΑΜΕ άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Παπουτσή όπως και με τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γ. Πεταλωτή , προκειμένου να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους, γιατί φοβόμαστε ότι στο τέλος θα θρηνήσουμε θύματα.

Η επίθεση σε έναν από εμάς, είναι επίθεση σε όλους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

http://athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου