Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Ειδικοί φρουροί αντί δασκάλων: Οι προτεραιότητες του προτεκτοράτου που λέγεται Ελλάδα ...

Την ίδια ώρα που το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να προσλάβει μόλις 600 εκπαιδευτικούς ενώ οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης ξεπερνούν τις 10.000, την ίδια ακριβώς ώρα ένα άλλο Υπουργείο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξέδωσε τη μεγαλύτερη προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα από την αρχή του Μνημονίου : ζητάει άμεσα την πρόσληψη 1.200 ακόμα ειδικών φρουρών που θα έρθουν να προστεθούν στους ήδη περισσότερους από 50.000 αστυνομικούς που ήδη υπηρετούν, αριθμός που αντιστοιχεί σε μία από τις μεγαλύτερες αναλογίες αστυνομικών ανά κάτοικο στην Ευρώπη.

Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία για τις επιλογές του προτεκτοράτου στο οποίο ζούμε: Αστυνομικοί, περισσότεροι αστυνομικοί χρειάζονται σε αυτή την Κυβέρνηση και όχι εκπαιδευτικοί.

Όλοι πλέον καταλαβαίνουν τη λογική των επιλογών αυτής της Κυβέρνησης. Ιδιαίτερα την κατανοούν οι δεκάδες χιλιάδες νέοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, που τους τελευταίους μήνες ένιωσαν την ένταση και την έκταση της καταστολής.

Είναι ωστόσο γελασμένοι αν πιστεύουν ότι έχουν
κλείσει τις θύελλες μια για πάντα σε γυάλινα κλουβιά. Αν πιστεύουν και πολύ περισσότερο αν καραδοκούν να έχουν «αιώνια» τους εργαζόμενους και τους άνεργους όπως το χιόνι στο βουνό να λιώνει για να αυξάνουν τις εμπορικές ιδέες τους.

Είναι φανερό ότι υπάρχει εύφλεκτο υλικό που ήδη ξεμπλοκάρεται από το φόβο και το αδιέξοδο με τα οποία το ψέκαζαν οι τεχνικοί της επικοινωνίας, οι διανοούμενοι της αυλής και της οθόνης.

Είναι φανερό ότι όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού θα πυκνώνουν τις ουρές αυτών που δεν έχουν πλέον τίποτε να χάσουν.

Είναι φανερό ότι το σπίρτο πλησιάζει αργά αλλά σταθερά στα αραδιασμένα ξερόκλαδα. Και τα πρώτα ξερόκλαδα είναι η νεολαία. Η φοιτητική, η μαθητική, η άνεργη, και αυτή του 500άρικου το μήνα. Και τότε όλα θα λειτουργήσουν σαν αναμμένο σπίρτο σε μια μεγάλης έκτασης και «έτοιμη από καιρό» πυριτιδαποθήκη. Αυτή η νεολαία στην οποία προτείνουν κάτι ανάμεσα σε ξεριζωμένο μέλλον και σε «μαύρη» μετανάστευση θα διασαλεύσει την «τάξη», θα ανάψει φωτιές και θα επαναφέρει στο προσκήνιο την ζωντανή πολιτική και την αποτελεσματικότητα της, και μαζί τον κόσμο των δραστήριων –δυσαρεστημένων, κάνοντας κομμάτια τα δεσμά των ψευδαισθήσεων και μαζί τους την ησυχία των δεσμοφυλάκων τους.

Και τότε όλες οι προβλέψεις για τις εξελίξεις θα είναι επισφαλείς. Και σίγουρα δεν θα καθοριστούν από τις μαζικές προσλήψεις στο "Υπουργείο της τάξης, του φόβου και της καταστολής" .

Τότε η ευχή της μιας πλευράς θα είναι να επικρατήσει ο Ταμερλάνος για να μπορούν να ξαναστήσουν μετά τη θύελλα τα νέα δεσμά. Της άλλης ο μακαρίτης ο Κάρολος. Για να υπάρχει ανάσταση και να αποφευχθεί η παλινόρθωση και ο νοών νοείτω. Όμως εδώ αρχίζουν οι ευθύνες…

Χρήστος Κάτσικας

http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου