Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Καλώς τα, τα παιδάκια με τα ροπαλάκια!

Εγώ ’μαι η Πολιτεία των Δυνατών
η Πολιτεία των Λίγων των Κηφήνων,
της Αδικιάς, της Βίας η Πολιτεία
και της Ψευτιάς!
Από την «Πόρνη» του Κώστα Βάρναλη

Πλήθη «αγανακτισμένων», επαγγελματιών, φοιτητών, αναρχικών και «νέων» πολιτών περιμένει στους δρόμους η κυβέρνηση εν όψει ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.
Τα μέτρα που παίρνει είναι δρακόντεια. Μας είχε προετοιμάσει από πέρυσι και κατά τη διάρκεια της χρονιάς γι’ αυτά, όμως αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες είναι ενδεικτικό του πόσο πολύ μας φοβάται πια!
Η ΕΛΑΣ επί ποδός συγκέντρωσε σχεδόν 5.000 άντρες των σωμάτων ασφαλείας. Την αφρόκρεμά της από ολόκληρη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους,
2.000 άντρες των ομάδων Δίας και Δέλτα έρχονται ή βρίσκονται ήδη εδώ από τηνΑθήνα καθώς τα καρντάσια μας δεν θεωρούνται τόσο έμπειρα στην αντιμετώπιση σοβαρών επεισοδίων.
Όμως φέτος έχουμε να παίξουμε και με άλλα παιχνιδάκια!
Ένα κανόνι νερού φερμένο από τη Γαλλία και κινητοί φράχτες, οι δεύτεροι δοκιμάστηκαν στην Αθήνα, είναι τα καμάρια της αστυνομίας μας. Φαίνεται πως τρόμαξαν για τα καλά κάτω τον περασμένο Ιούνιο όταν αποκτηνωμένοι χτύπησαν ηλικιωμένους, σακάτεψαν νέους ανθρώπους, επιτέθηκαν σε τραυματιοφορείς και έριξαν χημικά μέσα στο μετρό.
Έχουν λοιπόν πονοκεφαλιάσει τα κατασταλτικά μηχανάκια του κυρίου Παπουτσή, έχουν συνειδητοποιήσει πως με το: «φωνή λαού, οργή θεού» είναι πολύ εύκολο να πέσουν από την εξουσία.
Και μην ξεχνάτε! Κάμερες και κινητά ανά χείρας κόντρα στα παπαγαλάκια της τηλεόρασης.
Στους δρόμους λοιπόν σύντροφοι και φίλοι μου το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου για να απαντήσουμε στους στίχους της Πόρνης με εκείνους του «Άη Στράτη»:

Τελειώσανε τα ψέματα κι αστεία.
Κάνει νερά και τρίζει η Πολιτεία.
Το σάπιο, το κουρσάρικο καράβι
δεν το σώζουν των φασισμών οι μπράβοι.
(Βάρναλης και πάλι)

Ιωάννα Σκαντζέλη

για την εφημερίδα Εποχή

http://iwannaskantzeli.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου