Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

βιντεο:ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Tην Τετάρτη, 21-09-11, στην Καλλιθέα, οι «Επιτροπές Αγώνα Δεν Πληρώνω-Δεν Πληρώνουμε την κρίση σας» πραγματοποίησαν πρωτοφανή σε επίπεδο γειτονιάς διαδήλωση, με συμμετοχή εκατοντάδων αποφασισμένων πολιτών, απαντώντας δυναμικά στα νέα εξαθλιωτικά χαράτσια που επιβάλλονται στον λαό. Η κινητοποίηση ξεκίνησε με προσυγκέντρωση στην Πλατεία Δαβάκη. Αμέσως μετά οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν εν πορεία προς τη ΔΕΗ Καλλιθέας, βροντοφωνάζοντας συνθήματα ενάντια στα χαράτσια και την κυβέρνηση του μνημονίου.

Το κίνημα απέδειξε ότι αποτελεί σάρκα από την σάρκα όλων των κοινωνικών στρωμάτων που χτυπιούνται ανελέητα και κυρίως της νεολαίας, καθώς την πορεία προς τη ΔΕΗ εκτός από πολλούς Καλλιθεάτες ακολούθησαν και δεκάδες μαθητές γυμνασίου και λυκείου από παρακείμενο σχολικό συγκρότημα της περιοχής που τελούσε υπό κατάληψη.


Με την άφιξη της πορείας στη ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε δυναμική παρέμβαση εντός κι εκτός του κτιρίου. Το κίνημαΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.denplironodenplirono.com) με μια φωνή βροντοφώναξε εκτός των άλλων και συνθήματα υπέρ της συλλογικής άρνησης πληρωμής του χαρατσιού. Στην παρέμβαση εντός της ΔΕΗ τονίστηκε στους εργαζόμενους ότι καλούνται να αποδείξουν την ταξική τους θέση και την κοινωνική τους αλληλεγγύη, αρνούμενοι να εισπράξουν το αντιλαϊκό χαράτσι.

Στη συνέχεια και μετά από πάνω από μία ώρα δυναμικής παρουσίας στη ΔΕΗ, οι διαδηλωτές μετέβησαν με πορεία στην Α’ και Β’ ΔΟΥ Καλλιθέας. Με τον ίδιο δυναμικό και αποφασιστικό τρόπο τα μέλη του κινήματος φώναξαν συνθήματα κατά του χαρατσιού της εισφοράς αλληλεγγύης...προς τους τραπεζίτες και του τέλους επιτηδεύματος, που άρχισαν ήδη να βυθίζουν την κοινωνία στην απόγνωση και την εξαθλίωση. Μέλη των επιτροπών μπήκαν και εντός του κτιρίου σημαιοστολίζοντας τη ΔΟΥ με τις σημαίες του κινήματος. Τέλος, η πορεία κατέληξε στην πλατεία Κύπρου, όπου και παραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση. Στη συνέλευση τονίστηκε η τεράστια επιτυχία της κινητοποίησης και η ανάγκη κλιμάκωσης και οργάνωσης του συλλογικού αγώνα στις γειτονιές.

Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους οι μεγαλοτραπεζίτες, η τρόικα και η ντόπια τους μαριονέττα (η ελληνική κυβέρνηση), ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί οτι η δύναμη του κρύβεται στη συλλογική, οργανωμένη και αχαλιναγώγητη δράση. Τα ρυάκια της οργής των καταπιεζόμενων έχουν αρχίσει ήδη να σχηματίζουν τον χείμαρο της ανατροπής που θα παρασύρει τους καταπιεστές μας σε μία θάλασσα δίχως πάτο.
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

 www.oxidiodia.gr 
 www.denplironodenplirono.com 
 epitropes2010@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου