Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Πλήρωνε για να μη φοβάσαι (πρόβατο)...

Πόσα είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις για να μη φοβάσαι;
Πόσο ακριβά (σε χρήμα και σε ...είδος) είσαι πρόθυμος να νοικιάσεις λίγο χρόνο αφοβίας;
Απ'ότι φαίνεται είσαι ικανός να δώσεις τα πάντα γι'αυτό το σκοπό.
Και το ξέρουν.
Γι αυτό και σε φοβίζουν , ενώ ταυτόχρονα με διάφορα τεχνάσματα σε πείθουν πως πρέπει να πληρώσεις κάποιο τίμημα για να ξεφύγεις από το φόβο.
Κάθε φορά όμως που πληρώνεις λίγο χρόνο αφοβίας , ένας καινούργιος φόβος εμφανίζεται ζητώντας ενοίκιο για να σε αφήσει ήσυχο.
Η χώρα πτωχεύει (τέχνασμα) , πρέπει να στερηθείς γαι να τη σώσεις (ενοίκιο), αλλιώς θα γίνουμε Αιθιοπία (φόβος).
Δεν προλάβαμε να τυπώσουμε βιβλία (τέχνασμα) , πρέπει να αγοράσεις βιβλία , CD-DVD,φωτοτυπίες (ενοίκιο) , αλλιώς το παιδί σου δεν θα μπορεί να κάνει μάθημα (φόβος).
Μας απειλούν τρομοκράτες (τέχνασμα) , πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες "σωστής" συνπεριφοράς και διαβίωσης (ενοίκιο) , αλλιώς θα θεωρηθείς τρομοκράτης (φόβος).
Δεν μας βγαίνει ο προϋπολογισμός και θα γίνει στάση πληρωμών (τεχνασμα) , πρέπει να πληρώσεις τέλος ακινήτων (ενοίκιο) , αλλιώς θα
σου κόψουν το ρεύμα (φόβος).
Υπάρχει έλλειψη δωρητών οργάνων και άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας αυτής (τέχνασμα) , πρέπει να γίνεις ακούσιος δωρητής οργάνων (ενοίκιο) , αλλιώς αν έχεις ατύχημα και είσαι σε κρίσιμη κατάσταση δεν θα σε κρατήσουμε στη ζωή με τεχνητή υποστήριξη (φόβος).
Η εγκληματικότητα αυξάνεται (τέχνασμα) , τα λεφτά σου πρέπει να μένουν στην τράπεζα (ενοίκιο) , αλλιώς κινδυνεύει η ζωή σου από κακοποιούς (φόβος).
Η φοροδιαφυγή δεν μπορεί να ελεγχθεί (τέχνασμα) , πρέπει να πάρεις την κάρτα του πολίτη (ενοίκιο) , αλλιώς δεν θα πληρώνεσαι από την εργασία σου (φόβος).
Οι τράπεζες έχουν μεγάλη επισφάλεια (τέχνασμα) , πρέπει να πληρώσεις ή να ρυθμίσεις τις οφειλές σου (ενοίκιο) , αλλιώς θα χάσεις τα πάντα (φόβος).
Το δημόσιο δεν εισπράτει και δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς (τέχνασμα) , πρέπει να πληρώσεις τα χρέη σου (ενοίκιο) , αλλιώς θα μπεις φυλακή (φόβος).
Δεκάδες θανατηφόρα κρούσματα της γρίπης των χοίρων (τέχνασμα) , πρέπει να εμβολιαστείς (ενοίκιο) , αλλιώς θα μολυνθείς και θα πεθάνεις (φόβος).
Η λίστα με τα παραδείγματα είναι ατελείωτη , αλλά ας μείνουμε στην ουσία , που είναι ο φόβος , το τέχνασμα και το τίμημα της αφοβίας.
Η επίθεση φόβου , εξαπολύεται καθημερινά μέσω των Μ.Μ.Ε. και (δυστυχώς) των blogs.
Τα ίδια μέσα , υποστηρίζουν και προωθούν και το εκάστοτε τέχνασμα , ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζουν ως δεδομένη την υπακοή στην απαίτηση πληρωμής του ανάλογου ενοικίου:
"χιλιάδες νοικοκυριά θα πληρώσουν το τέλος ακινήτου μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ"
"υπολογίστε πόσο φόρο θα πληρώσετε"
"πόσο θα πληρώσετε για τέλη κυκλοφορίας"
"η ΔΕΗ θα κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτου"
"οι πληρωμές μισθών θα γίνονται μόνο μέσω της κάρτας του πολίτη"
"όποιος χρωστάει στο δημόσιο 1.000 € θα πάει φυλακή"
Έτσι διαμορφώνεται ένα κλίμα τρομοκρατίας , γεννιέται ένας φόβος (π.χ.φυλακή) τον οποίο θες οπωσδήποτε να αποφύγεις!
Μην ανησυχείς όμως , γιατί είναι δεδομένο πως θα υπακούσεις και θα πληρώσεις (το έχουν φροντίσει) για να εξαγοράσεις λίγο χρόνο αφοβίας , μέχρι να εμφανιστεί ο επόμενος.

κοιμήσου , η τύχη σου δουλεύει...


http://coproskylo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου