Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Νέα έρευνα για τον ALTER

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε πριν από λίγο ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν πράγματι έγιναν παράνομες χρηματοδοτήσεις σε συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό.
Η εντολή του εισαγγελέα βασίζεται στις καταγγελίες του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ την περασμένη εβδομάδα κατά την ομιλία του στους βουλευτές, όπου είπε επί λέξει: «δεν είναι δυνατόν οι τράπεζες να δίνουν δάνεια σε κανάλι που χρωστάει 500 εκ. ευρώ και να μην χρηματοδοτούν τις μικρές επιχειρήσεις…»
Σύμφωνα με δικαστκές πηγές ο εισαγγελέας ζητάει να
διερευνηθεί, αν έγιναν όντως οι χρηματοδοτήσεις και κατά παράβαση ποιων κανόνων, αν είχαν διασφαλιστεί οι απαιτήσεις των τραπεζών και αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απιστίας σε βάρος των μελών των ΔΣ των τραπεζών, οι οποίες χορήγησαν τα δάνεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες το απόσπασμα της ομιλίας του πρωθυπουργού «φωτογράφιζε» τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, ενώ στο μικροσκόπιο και του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και του πρωθυπουργικού γραφείου βρίσκεται το κατά πόσο προχωράει η δικαστική έρευνα με επίκεντρο επίσης τον συγκεκριμένο σταθμό, έρευνα που αφορά την έκδοση μη νόμιμων τιμολογίων.
Και η νέα έρευνα ανατέθηκε, πάντως, στην εισαγγελέα πρωτοδικών κυρία Ευτυχία Κυβέλου, η οποία ερευνά και την άλλη υπόθεση του Άλτερ.

troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου