Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Απεργία στην Αυριανή, όλοι σήμερα το βράδυ στην περιφρούρηση

Έως και 11 μήνες έχει να πληρώσει τους εργαζόμενους στην Αυριανή, ο ιδιοκτήτης της Γ. Κουρής. Η σημερινή 24ωρη απεργία κηρύχθηκε έπειτα και από την ακύρωση της προκαθορισμένης συνάντησης με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Με την ίδια καραμέλα όλων των εργοδοτών, ότι θα κλείσει την εφημερίδα αν γίνει η απεργία, επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να στρέψει τους εργαζόμενους τον έναν απέναντι στον άλλον. Η προηγούμενη απεργία στην Αυριανή είχε στεφθεί με επιτυχία, ακριβώς λόγω της αλληλέγγυας δράσης. Ας είμαστε όλοι εκεί!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ! (Δήμητρος 31, Ταύρος, κάθετη στη Λεωφόρο Ειρήνης)


Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τη σημερινή απεργία:

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την από κοινού κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 17 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 18 Οκτωβρίου 2011 των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τυπογράφων, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ».
Η σημερινή αυθαίρετη ακύρωση από την πλευρά της εργοδοσίας της συνάντησης τορπιλίζει κάθε πιθανότητα εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα, το οποίο έχει δημιουργηθεί στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων συναδέλφων.
Επειδή οι Ενώσεις μας έχουν εξαντλήσει κάθε όριο καλοπιστίας απέναντι στην παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά, που έχει επιδείξει η εργοδοσία ΚΟΥΡΗ αφήνοντας απλήρωτους τους συνάδελφους επί χρονικό διάστημα μέχρι και έντεκα μήνες, και ε πειδή οφείλουμε να προασπίσουμε τα γενικότερα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών μας, οι θέσεις εργασίας των οποίων απειλούνται από την παρατεταμένη αφερεγγυότητα της εργοδοσίας και τη μη τήρηση εκ μέρους της των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν σε έκτακτη κοινή συνεδρίασή τους την κήρυξη της 24ωρης απεργίας ζητώντας:
* Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών στους συνάδελφους, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» και
* Την τήρηση εκ μέρους της εργοδοσίας όλων των όρων των Σ.Σ.Ε.

katalipsiesiea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου