Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Greenpeace: Συνένοχος ο Χρυσοχοΐδης (VIDEO)

Τόπο θαλάσσιου εγκλήματος ανακήρυξαν ακτιβιστές της Greenpeace το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς συνεχίζεται «με τη συνενοχή του κ. Χρυσοχοΐδη, το καταστροφικό έργο από τις μηχανότρατες στις ελληνικές θάλασσες».

Ακτιβιστές έξω από το υπουργείο ΑνάπτυξηςΑκτιβιστές έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης

Οι ακτιβιστές με «βίντεο-ντοκουμέντο» αποδεικνύουν ότι σημαντικές ποσότητες ψαριών ρίχνονται νεκρά πλέον πίσω στη θάλασσα, διότι ως γνωστόν οι μηχανότρατες σπαταλούν αλόγιστα διάφορα είδη, θυσιάζοντας ψάρια, όπως γόνο και άλλα χαμηλής εμπορικής αξίας, που φτάνουν μέχρι και το 45% της ψαριάς τους.

«Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εθελοτυφλώντας στο πρόβλημα, επιβαρύνει και μια ήδη δύσκολη κατάσταση για πολλούς συμπολίτες μας, λόγω της οικονομικής κρίσης. Σαράντα χιλιάδες Ελληνες παράκτιοι αλιείς βρίσκονται στα πρόθυρα της ανεργίας», δήλωσε
η Αντζελα Λάζου, υπεύθυνη της εκστρατείας για το θαλάσσιο περιβάλλον στο ελληνικό γραφείο της περιβαλλοντικής οργάνωσης. «Δεν υπάρχει πια δικαιολογία. Ο υπουργός οφείλει να σταματήσει αυτό το έγκλημα εισακούοντας το κάλεσμα των παράκτιων ψαράδων και των πολιτών. Ηδη μέσα σε δύο εβδομάδες 20.000 συμπολίτες μας στηρίζουν με την υπογραφή τους το αίτημά μας για προστασία των ελληνικών θαλασσών», πρόσθεσε.

Οι παράκτιοι αλιείς, βλέποντας τις θάλασσες να αδειάζουν και το επάγγελμά τους να χάνεται, στηρίζουν και διεκδικούν τη δημιουργία θαλάσσιων καταφυγίων, στα οποία θα αποκλείονται καταστροφικές μέθοδοι, όπως οι μηχανότρατες, αλλά ακόμα περισσότερο, θα υπάρχουν περιοριστικά μέτρα και για τους ίδιους. Μια τέτοια ώριμη πρόταση, λέει η Αντζελα Λάζου, είναι εκείνη που αφορά τις βόρειες Κυκλάδες, όπου οι παράκτιοι, είναι διατεθειμένοι να περιοριστούν και οι ίδιοι για να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμα θάλασσες γεμάτες ψάρια.

Φ.Κ.

http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου