Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η Εκκλησία ευλογεί τη Χρυσή Αυγή


Διαβάζω στο Hellas-Orthodoxy: (21.11.2011) «ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ! Μια ευχάριστη έκπληξη η παραπάνω φωτογραφία στην οποία βλέπουμε όχι έναν, ούτε δύο, αλλά 4 ιερείς να ευλογούν τα νέα γραφεία της Χρ.Αυγής στην Αρτέμιδα Αττικής! …..».
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο ίδιος ο Φύρερ του οποίου η εμφάνιση αποδεικνύει την αδιατάρακτη συνέχεια της «ελληνικής φυλής» (με διασταύρωση από το Τουρκμενιστάν):
«Με την παρουσία του ΓΓ της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου, τα εγκαίνια νέου γραφείου στην Αρτέμιδα».
Κύριε Ροΐδη,
Το ορθόδοξο κοπάδι της Αρτέμιδας (η αρβανίτικη Λούτσα), βόσκει πνευματικά ο κ.Νίκος Χατζηνικολάου, επίδοξος αρχιεπίσκοπος, απολογητής της κομπίνας του Βατοπεδίου, για τα πολλά ταλέντα του οποίου όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει εδώ και εδώ:
Να προσθέσω μόνο πως στο αρχηγείο του δεσπότη στα Σπάτα λειτουργεί βιομηχανία αγιασμού αυτοκινήτων (με το αζημίωτο-φωτ 2) και πως στο μεταξύ ο δεσπότης εισήγαγε άλλο ένα ιερό πτώμα από τη Ρωσία, αυτό του Λουκά της Κριμαίας και πως δήλωσε ότι θα κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα των ναών του σε συμπαράσταση για τα χαράτσια (Το έκοψε; Και με την ευκαιρία έκοψε όπως είχε δηλώσει με τυμπανοκρουσίες και το μισθό του;).
Για όποιον γνωρίζει τα της Εκκλησίας, είναι ξεκάθαρο πως οι ιερείς δεν θα αποτολμούσαν ποτέ μια τόσο βλάσφημη πράξη, να ευλογήσουν τα γραφεία μιας αντιχριστιανικής οργάνωσης ρατσιστικού και φυλετικού μίσους και βίας, αν δεν είχαν πάρει την έγκριση του δεσπότη και αφέντη τους («δεσπότης και αυθέντης» είναι ο επίσημος τίτλος του πολυχρονισμού του), που εδρεύει, όπως είπα, λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω στα Σπάτα. Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά μετά την πτώση του καθεστώτος της «Ελλάδας Ελλήνων Χριστιανών», που η Εκκλησία ευλογεί τα γραφεία μιας απροκάλυπτα ναζιστικής οργάνωσης της οποίας ο αρχηγός χαιρετά χιτλερικά μέσα στο Δημαρχείο και θα πρέπει αυτό να το εντάξουμε στο ξεθάρρεμά της από την υπουργοποίηση στελεχών του κ.Καρά Τζαφέρη (Κωλοτούμπα) και σε μια αναζωπύρωση του εθνικισμού που παρατηρείται τελευταία με το πρόσχημα της απόκρουσης του ΔΝΤ κλπ. Δεν πρέπει να είναι τυχαίο πως λίγες μόλις ημέρες πριν είχε συνάντηση με τον φύρερ και ο αντισημίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «…Κατά την διάρκεια της κουβέντας, υπήρξε και ταύτιση απόψεων, σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τα εθνικά θέματα, αλλά και τα ζητήματα της εσωτερικής ασφάλειας. Ο Σεραφείμ, που μένει στην Κυψέλη, βιώνει καθημερινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο της Αθήνας, κυρίως από την λαθρομετανάστευση. Ο Μητροπολίτης, δώρισε μια εικόνα την Παναγίας στον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το γραφείου του ιεράρχη Πειραιώς».
Η ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει απροκάλυπτα ιδεολογική συγγένεια με το φασισμό και από τη φύση της λόγω του νοσηρού μυστικισμού και ανορθολογισμού της και λόγω της δεσποτικής διοικητικής της οργάνωσης (μηχανισμός που τρομοκρατεί τους ιερείς) και λόγω της κτηνώδους βυζαντινής της παράδοσης αλλά και λόγω της ιστορικά διαχρονικής της συμπάθειάς της προς τα καθεστώτα Χίτλερ, Μουσολίνι, Μεταξά, Γλύξμπουργκ και Παπαδόπουλου όπως αυτή εκδηλώθηκε με λόγια και πράξεις.
Ο Αγιασμός της Λούτσας, πρέπει να προκαλέσει τη βροντερή δημόσια καταδίκη του από τα δημοκρατικά κόμματα. Θέλω να επιστήσω ιδιαίτερα την προσοχή των στελεχών, μελών και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ στο γεγονός πως ο επιπόλαιος (τουλάχιστον) πρόεδρός τους, αν και υπήρχαν ήδη πολλά στοιχεία που φώτιζαν την προσωπικότητα του δεσπότη της Λούτσας και προοιονίζονταν τα μελλούμενα, δεν δίστασε να τον επισκεφθεί (!) στην Κερατέα προκαλώντας τον ενθουσιασμό του «Ιερού Βήματος»: «Εκσυγχρονιστές και Αριστεροί που η ιδεολογία τους κατά κύριο λόγο δεν συνάδει με το θρησκευτικό συναίσθημα και τη θεολογική σκέψη των εκπροσώπων της Εκκλησίας, το τελευταίο διάστημα όχι μόνο αποφεύγουν αλλά επιδιώκουν να συναντώνται με Προκαθημένους και Αρχιερείς, γεγονός που πρέπει να επισημανθεί και να αξιολογηθεί. Και αυτό γιατί η Αριστερά και οι εκσυγχρονιστές δίνουν βήμα στην Εκκλησία να εκφράσει την άποψή της και για θέματα που σε άλλες εποχές θα είχαν λόγο μόνο οι πολιτικοί…..ο κ. Τσίπρας δήλωσε: ‘Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και την τιμή να συνομιλήσω με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη …Του εξέθεσα την μεγάλη ανησυχία μας ….Εξηγήσαμε λοιπόν στον σεβασμιότατο ….. Και είχα την τύχη να ακούσω από τον σεβασμιότατo ότι οι ενεργοί πολίτες που ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα απέναντι στην αδικία είναι και ευλογημένοι’»
Είναι λυπηρό να αγνοεί ο κ.Αλ.Τσίπρας πως στις ευλογίες της Ιεραρχίας (και ειδικά αυτού του δεσπότη) η Αριστερά πρέπει να κουμπώνεται. Η Αριστερά που εκτιμά την ευλογία των μητροπολιτών, εκείνων μάλιστα οι οποίοι ως φυσική συνέπεια του παρελθόντος τους (δεν χρειαζόταν πολύ φαντασία), ευλογούν τώρα και τη «Χρυσή Αυγή», είναι ηθικά και πολιτικά έκθετη. Ιδιαίτερα όταν η ίδια Αριστερά με απαράδεκτη ελαφρότητα συνεντευξιάζεται, όπως είδαμε, σε ακροδεξιά μπλογκς, στρογγυλεύει εκεί αφόρητα τις θέσεις της για τους μετανάστες και συμφωνεί να αναγερθεί στην Αθήνα άγαλμα του κατακτητή της πόλης του Μεγαλέξανδρου, το οποίο-δεν χρειάζεται και εδώ πολύ φαντασία-θα εξελιχθεί αναπόφευκτα σε βάθρο ομιλιών και εφαλτήριο εξορμήσεων της Χρυσής Αυγής κατά των δημοκρατικών κατοίκων και ωμής βίας κατά των ξένων της πόλης μας. Κάποιοι πρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να συμμαζέψουν, διακριτικά βεβαίως, τον πρόεδρό τους (δεν αρκεί η «Αυγή» και η ιστοσελίδα του ΣΥΝ να κάνουν τον κουφό), αλλιώς θα μείνουν μόνο με τους επίδοξους συμμάχους τους του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, της λαϊκής Δεξιάς και της Σπίθας, αλλά αυτοί είναι
ευκαιριακοί ψηφοφόροι, δεν έχουν το ήθος του κόσμου της Αριστεράς. Μπορεί να ενθουσιάστηκε η εφημερίδα του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου: «Ο Τσίπρας υπέρ της ανέγερσης αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα. Το διαβάσαμε στο taxalia και πραγματικά δεν το πιστεύαμε….», αλλά δεν σημαίνει πως οι ρατσιστές οπαδοί του ευσεβούς Οφφικιάλιου της Ορθοδοξίας και προέδρου της «Εθνικής Συμμαχίας» (9χρονη κάθειρξη χωρίς αναστολή-εκτίεται κατ’οίκον-για απόπειρα εκβιασμού επιχειρηματιών), θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.
Ο δεσπότης της Λούτσας διεκδικεί άνετα Νόμπελ Υποκρισίας. Διαβάζω: «Ηχηρό ΟΧΙ του Μεσογαίας στο Νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις». Από τραγική ειρωνεία όμως αυτός που το γράφει φωτογραφίζει το δεσπότη δίπλα στο τότε αφεντικό του το Ναζιστή Χουντόδουλο (υμνητή των φονιάδων αθώων Αλβανών και προπαγανδιστή της λοβοτομής των αντιρρησιών συνείδησης), που για να γλυτώσει από την Κόλαση έτρεξε να κλέψει μόσχευμα από το δικαιούχο ασθενή ξεχνώντας την αντίθεση της Εκκλησίας, την αντίθεση του δεσπότη της Λούτσας, ο οποίος έκανε τότε την πάπια και του ίδιου στις μεταμοσχεύσεις ζωτικών οργάνων.
Οι σχέσεις βέβαια της Εκκλησίας με τη «Χρυσή Αυγή» είναι παλιές. Θυμίζω πως στη δίκη για τη παρά λίγο δολοφονική επίθεση του για χρόνια φυγόδικου Χρυσαυγίτη Περίανδρου (κατά κόσμον Αντώνη Ανδρουτσόπουλου-ανεψιού του χουντικού πρωθυπουργού Ανδρουτσόπουλου) κατά του φοιτητή Δ.Κουσουρή, μάρτυρας υπεράσπισης έσπευσε ο πνευματικός του πατέρας μητροπολίτης Μπουένος Άϊρες (δηλ. του οικουμενικού πατριαρχείου) άγιος Ταράσιος:
«Η τριήμερη δίκη στο Μεικτό Ορκωτό που κατέληξε στη βαριά καταδίκη του περιβόητου «Περίανδρου», υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, ……είναι η πρώτη φορά που ένα δικαστήριο…..αποδέχεται ότι επρόκειτο για οργανωμένη ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης που έδρασε με συγκεκριμένο σχέδιο και προμελέτη. . …Ούτε ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής δεν εμφανίστηκε για να τον υπερασπίσει. …..Οσο για τον μητροπολίτη, αυτός θεώρησε ότι πρόκειται για ένα «λάθος» και επέμενε ότι «σε μια σύγκρουση είναι αμφοτεροβαρείς οι συνθήκες. Ξέρετε ότι σε μια σύγκρουση δεν φταίει μόνο ο ένας».
Υποχρεώθηκε τότε να παρέμβει ένας δικαστής:
Δικαστής: «Εχετε υπόψη σας στη συγκεκριμένη σύγκρουση τι συνέβη;»
Μητροπολίτης: «Εχω ακούσει…»
Δικαστής: «Η μια ομάδα κρατούσε ξύλα και ρόπαλα και η άλλη έπινε καφέ. Δεν είναι αμφοτεροβαρής σύγκρουση».
Μητροπολίτης: [επιμένει στα δικά του] «Εγώ νομίζω ότι υπήρχε μία ομάδα νέων -τέτοια εικόνα έχω- και μια άλλη ομάδα, με διαφορετικές αντιλήψεις και συγκρουστήκανε». Αυτά του είπανε του ανθρώπου, αυτά κατέθετε.
Μητροπολίτης: «Ο Αντωνάκης ήταν ένα παιδί που το καμαρώναμε, όπως και τον αδελφό του. Ηταν μια μεγάλη οικογένεια, η οποία ήταν στην εκκλησία μέσα. Θυμάμαι που είχε πέσει ο Νίκος και έβγαινε λίγο αίμα. Του λέω, μην κλαις. Κι αυτός απαντάει, δεν κλαίω θείε μου γιατί χτύπησα το γόνατο, κλαίω γιατί χάνεται ελληνικό αίμα….Με εκπλήττει το γεγονός. Πώς είναι δυνατόν, εκ της οικογενείας αυτής, ένα παιδί με τέτοια προαγωγή πνευματική και μυϊκή, πώς μπλέχτηκε και βρέθηκε σε μια τέτοια σύγκρουση….Ηταν πάντοτε δυνατό παιδί. Επαιζε, γυμναζόταν και λοιπά. Ηταν ένα παιδί με δύναμη».
Μετά την καταδίκη του ο ελληνορθόδοξης «πνευματικής προαγωγής» Περίανδρος εξετράπη σε βαρειές κουβέντες κατά της εληνορθόδοξης Χρυσής Αυγής: «Είναι πασίγνωστο σε συγκεκριμένους πρώην και νυν Χρυσαυγίτες, που ουδέποτε εκλήθησαν απ’ τον ανακριτή για το … οτιδήποτε…και που τώρα ως φοβισμένες πουτάνες σιγούν…η Χ.Α. εκτός από τραγική είχε καταντήσει δια των ηγετών της κωμική….Επιφανές στέλεχός της, που μάλιστα επολιτεύετο παλαιόθεν, προφυλακίστηκε με την αισχρή κατηγορία της ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ….Χαριεντιζόντουσαν δημοσίως με επιδειξίες ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ,…. Έγλειφαν εκ νέου τον Καρατζαφέρη για νέα πολιτική συνεργασία… Συνεργάζοντο πολιτικώς με κάποιον τον οποίον μέχρι και σήμερα αποκαλούν καταδότη και πληροφοριοδότη της ΚΥΠ, και το οποίον την περίοδο της συνεργασίας τους αποκαλούσαν ΑΡΧΗΓΟ… … Συνεργάζοντο εκλογικώς με στελέχη της Ν.Δ.…».
….
ΥΓ
Η εγκληματική δράση της ευσεβούς Χρ.Αυγής με την ανοχή της ευλαβούς Αστυνομίας (την προστατεύει ο Άγιος Αρτέμιος, προστάτης και των όρχεων)




athens.indymedia

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου