Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΕΤΕΡ: αλληλεγγύη στους απλήρωτους εργαζόμενους του ALTER

Μεταφορά από το   site της ΕΤΕΡ :


Αθήνα, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας στέκονται αλληλέγγυοι

στους απλήρωτους εργαζόμενους του ALTER

Το Διοικητικό Συμβούλιο συμπαραστέκεται και στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα των συναδέλφων που εργάζονται στον τηλεοπτικό ALTER. Μαζί με τις Ενώσεις και την Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι αντιστέκονται σθεναρά απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία των απολύσεων, της μη καταβολής δεδουλευμένων, των μειώσεων μισθών, της καταπάτησης των ΣΣΕ και της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται σθεναρά απέναντι στην κυβερνητική φιλεργοδοτική, μνημονιακή πολιτική της πλήρους απαξιώσεις μισθών, συντάξεων και όρων εργασίας και ασφάλισης με απώτερο σκοπό την δημιουργία μιας ζώνης με εργασιακούς όρους κίνας και πακιστάν… Οι συνάδελφοι του ALTER
διεξάγουν ένα τίμιο, καθαρό και αταλάντευτο αγώνα για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων πολλών μηνών, την ώρα που η εργοδοσία με τις πλάτες της πολιτείας τους εμπαίζει, αφού η μεταβίβαση σε συγγενικά τους πρόσωπα των περιουσιακών στοιχείων των εργοδοτών μεθοδεύτηκε πριν λίγο καιρό και η κυβέρνηση έχοντας ουσιαστικά ξεδοντιάσει ΣΕΠΕ και ΟΜΕΔ, δίνει τους εργαζόμενους βορρά στα εργοδοτικά νύχια. Επαναλαμβάνουμε όμως ότι το συνδικαλιστικό κίνημα και οι συλλογικότητες που το συναπαρτίζουμε δοκιμάζουμε ήδη νέες φόρμες αντίδρασης και δράσης απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία που σίγουρα θα εμπλουτιστούν συν τω χρόνω. Δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση του δικαιώματός μας στην απεργία, την απορρύθμιση των Συμβάσεων Εργασίας, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις εργαζομένων και την εργασιακή ζούγκλα που το δίπολο εργοδοσίας και κυβέρνησης, σε αγαστή σύμπνοια, προσπαθεί να επιβάλει.

Απαιτούμε την πλήρη ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων των εργαζομένων του ALTER αμέσως. Δεν επαιτούν. Απαιτούν τα δεδουλευμένα τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος Μαρία Γεωργέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου