Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Ομάδα φασιστών τραμπούκων έκανε για ακόμα μια φορά την εμφάνισή της στην Καλλιθέα. Το Σάββατο 17/12 στις 11μμ στο κέντρο της Καλλιθέας Θησέως και Φιλαρέτου μαθητής στη Σιβιτανίδειο και μέλος του ΣΕΚ δέχτηκε προσωπική απρόκλητη επίθεση από 10 περίπου φασίστες την ώρα που έκανε βόλτα με τρεις φίλους του. Η συγκεκριμένη επίθεση δεν ήταν τυχαία ούτε μεμονωμένη. Η δράση του μαθητή ενάντια στις περικοπές και στα μνημόνια της κυβέρνησης, αλλά και στις αντιρατσιστικές αντιφασιστικές μάχες στο σχολείο και στη γειτονιά ήταν αυτό που τους ενόχλησε. Πριν ένα μήνα, λίγες μέρες πριν από τη διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, φασιστοσυμμορία κοντά στην πλατεία Κύπρου επιτέθηκε με μπουνιές σε μέλη του ΣΕΚ την ώρα που έκαναν αφισοκόλληση, ενώ τον περασμένο Μάη φασίστες πυρπόλησαν δύο μουσουλμανικούς χώρους λατρείας στην οδό Σοφοκλέους. Περιστατικά από τραμπουκισμούς, επιθέσεις και μαχαιρώματα σε βάρος αγωνιστών και μεταναστών από φασιστοειδή συμβαίνουν σε όλη την Αθήνα.
Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Τραπεζιτών κι η αστυνομία δεν μπορεί να δώσει λύση. Αντίθετα, είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση. Για να επιβάλουν ανενόχλητοι από τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας τα μνημόνια, τα χαράτσια και τη σκληρή λιτότητα, για να κόβουν λεφτά από τους μισθούς και από τη δημόσια υγεία και παιδεία για να τα δίνουν στους τραπεζίτες χύνουν το ρατσιστικό και εθνικιστικό τους δηλητήριο ρίχνοντας το βάρος της κρίσης στους μετανάστες εργάτες. Είναι αυτοί που ζητούν ανοιχτά συνεργασία με τους φασίστες του ΛΑΟΣ δίνοντάς τους υπουργεία. Ο φασιστο-υπουργός Βορίδης ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει τρομοκρατία στους δρόμους μιας και συμμετείχε σε φασιστικές συμμορίες κρατώντας μάλιστα τσεκούρι, όπως φαίνεται σε μια φωτογραφία στα μέσα του '80 όπου ο Βορίδης κι οι “φίλοι” του ετοιμάζονται να επιτεθούν σε διαδηλωτές. Η αστυνομία συνεργάζεται με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής για να χτυπήσουν τις απεργίες και τις διαδηλώσεις και την ίδια ώρα ο δήμαρχος Αθηνών Καμίνης δίνει γραφεία στον αρχηγό τους, Μιχαλολιάκο ως δημοτικό σύμβουλο.
Η απάντηση θα δοθεί μαζικά κι από τα κάτω. Η μαζικότητα και η δυναμική των
αντιφασιστικών κινητοποιήσεων στις γειτονιές της Αθήνας, όπως στη Νίκαια και στο Παγκράτι τελευταία, όπως και η κεντρική διαδήλωση στην Ομόνοια για να φύγουν οι φασίστες από τα υπουργεία, αποδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι μαζί μας και μπορούμε να νικήσουμε. Να πάρουμε πρωτοβουλίες σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά κι εργατικό χώρο για να σταματήσουμε στις φασιστικές επιθέσεις, για να βγουν παράνομοι οι φασίστες ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή κι όχι οι μετανάστες, για να στείλουμε τους νοσταλγούς του Χίτλερ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καλεί όλους κι όλες να οργανώσουμε μαζί προς αυτήν την κατεύθυνση.

το κειμενο ειναι απο το: athens.indymedia.org


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου