Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Βόλος: Πέτυχαν την αναβολή διαγωνισμού ανάδειξης εργολάβου για τις διακοπές του ρεύματος

Το μήνυμα ότι οι πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και θα αντισταθούν σε όποιον τολμήσει να προχωρήσει στην διακοπή του ρεύματος , μετέφεραν σήμερα φορείς της Μαγνησίας που πραγματοποίησαν μια μεγάλη κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στο Βόλο. Προχώρησαν στο κλείσιμο των ταμείων και πέτυχαν μετά από συζήτηση με τον διευθυντή του τοπικού υποκαταστήματος να μην γίνει σήμερα το άνοιγμα των προσφορών του διαγωνισμού για την ανάδειξη εργολάβου που θα διέκοπτε το ρεύμα σε όσους οφείλουν στη ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων κι αυτοί που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι. Επίσης έκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα το δρόμο έξω από τη ΔΕΗ ενώ πραγματοποίησαν πορεία προς το Δημαρχείο του Βόλου φωνάζοντας συνθήματα να μην πληρωθεί το χαράτσι της ΔΕΗ.
Στη σημερινή κινητοποίηση στις 12 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ συμμετείχαν η ΕΛΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το Δίκτυο Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το κίνημα «Δεν πληρώνω», σωματεία εργαζομένων και κάτοικοι από διαφόρων συνοικιών. Έξω από τη ΔΕΗ ανήρτησαν πανό και μαύρες σημαίες και καλούσαν τους πολίτες να μην πληρώσουν στο χαράτσι. Στη συνέχεια ανάγκασαν τους
υπαλλήλους να κατεβάσουν τα ρολά στα δύο ταμεία της επιχείρησης και αντιπροσωπεία τους επισκέφθηκε το διευθυντή του υποκαταστήματος Παν. Παπακωνσταντίνου.
Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος του ζήτησε να μην ανατεθεί εργολαβία για τις διακοπές ρεύματος στους οφειλές του χαρατσιού με τον κ. Παπακωνσταντίνου να του απαντά ότι η εργολαβία είναι τυπική κι αφορά όλους τους οφειλέτες χωρίς να κάνει διαχωρισμούς. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κ. Λαγός του είπε ότι η ΔΕΗ και οι εργολάβοι της θα βρουν απέναντι όλους τους πολίτες επισημαίνοντας ότι το τέλος ακινήτων θα έπρεπε να τον εισπράττει η εφορία κι όχι η ΔΕΗ. Ο κ. Παπαδημόπουλος του ζήτησε να παραιτηθεί ως ένδειξη καλής θέλησης εφόσον ισχυρίζεται ότι συμφωνεί με το άδικο του μέτρου, ως πολίτης αυτής της χώρας, για να λάβει την απάντηση ότι αυτά δεν γίνονται κι ότι είναι υπάλληλος που δέχεται εντολές. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σωκρ. Σαβελίδης τόνισε ότι πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι θα υπάρξουν συγκρούσεις και ζήτησε από τον κ. Παπακωνσταντίνου να μεταφέρει στους ανωτέρους του ότι αυτές οι συγκρούσεις μεταξύ των πολιτών και των εργολάβων που θα κόψουν το ρεύμα θα πρέπει να αποφευχθούν. «Ν’ αξιοποιήσετε την διευθυντική σας ιδιότητα και να προσπαθήσετε να σταματήσει η επιβολή αυτή του χαρατσιού. Θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα και στη ΔΕΗ και στην Πολιτεία αν υπάρξει σύγκρουση με τους πολίτες», τόνισε. Ο κ. Παπακωνσταντίνου το μόνο για το οποίο δεσμεύτηκε ήταν να μην γίνει σήμερα το άνοιγμα των προσφορών για την ανάδειξη του εργολάβου, αλλά κάποια στιγμή την ερχόμενη εβδομάδα και διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει τα πάντα στους ανωτέρους του. Διέψευσε επίσης πληροφορίες ότι διευθυντής του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στη Λαμία έλαβε απόφαση από Δευτέρα να λειτουργήσει γραφείο όπου οι πολίτες θα πληρώνουν μόνο τη ΔΕΗ κι όχι το χαράτσι. «Δεν μπορώ να σας απαντήσω υποθετικά τι θα έκανα εγώ εάν πράγματι ήδη κάποιος συνάδελφος είχε κάνει κάτι τέτοιο. Η πολιτεία έχει εξαιρέσει από το χαράτσι κάποιες κοινωνικές ομάδες και η ΔΕΗ προσπαθεί να στήσει ένα μηχανογραφικό σύστημα που θα τους θέτει εκτός».
Δήλωση Διώτη
Επιτυχία του μαζικού κινήματος που με την πίεσή του κατάφερε να μην ανοιχθούν σήμερα οι προσφορές για την ανάδειξη εργολάβου διακοπών ρεύματος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη η οποία βρέθηκε στο πλάι των διαμαρτυρομένων πολιτών. Τόνισε ότι από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε αυτές τις πρωτοβουλίες και θα συνεχίσει να το πράττει.

ert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου