Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Απαράδεκτος ο Πειραιάς, Στάβλισε τους αστέγους!

Αναληθείς αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και της Προέδρου της ΚΟΔΕΠ κ. Πασχαλίνας Καλαγιά, ότι στον Πειραιά δεν υπάρχουν άστεγοι και ότι για όλους έχει εξασφαλιστεί, Δωμάτιο σε Ξενοδοχείο κατά τον κ.Μιχαλολιάκο και Δωμάτιο στον Ξενώνα Αστέγων της Σκυλίτση κατά την κ. Καλαγιά. Επαληθεύτηκαν πλήρως οι κατ’ επανάληψη δημοσιεύσεις της ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ότι οι άστεγοι καθημερινά πολλαπλασιάζονται και είναι δεκάδες που περιφέρονται αντιμέτωποι με το κρύο και το θάνατο.
Επισκεφτήκαμε το κέντρο υποδοχής αστέγων του Δήμου Πειραιά στο γιαπί του Πύργου και ειλικρινά
ντραπήκαμε που είμαστε άνθρωποι.
Αντικρίσαμε σκηνές σταβλισμού δεκάδων ανθρωπίνων υπάρξεων. Άλλοι σε υποτυπώδη ράντζα, άλλοι στο πάτωμα και πολλοί σε καρέκλες ή όρθιοι, ελλείψει χώρου, που προσπαθούσαν να βολέψουν τα ταλαιπωρημένα κορμιά τους.

Ένα μαγαζί που μέχρι προχτές είχε σιδηρικά μετατράπηκε πρόχειρα σε κατάλυμα για αστέγους, χωρίς επαρκείς συνθήκες υγιεινής με πρόχειρες θερμάστρες για το κρύο.
Έφτασαν στο σημείο να μας βγάλουν έξω γιατί ενοχλούσαμε, όταν ζητήσαμε να δούμε αν υπάρχει τουαλέτα ή λουτήρας.
Φαίνεται πως στον Πειραιά έχει πάψει να υπάρχει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και περισσεύουν άλλα πράγματα για πίτες, γιορτές και λουλούδια...
Γιάννης Κανατσέλης

pireasnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου