Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Τα ΜΑΤ φυγάδευσαν τον Παπακωνσταντίνου από την ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ του ΥΠΕΚΑ!

Τελικά στις 5.15 το απόγευμα με την συνδρομή των ΜΑΤ ο υπουργός απεγκλωβίστηκε από το γραφείο του και έφυγε από μια πίσω πόρτα που καταληγει στο πάρκινγκ του Υπουργείου. Την ίδια στιγμή ΜΑΤ περικύκλωσαν και τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που βρίσκονταν στην είσοδο του Υπουργείου.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ "ΟΜΗΡΟΥ" ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


"Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, από τις 12 το μεσημέρι τελεί σε κατάληψη από μια ομάδα συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Μαζί με τον Υφυπουργό, Γιάννη Μανιάτη, δεχτήκαμε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και ακούσαμε τα αιτήματά τους, τα οποία συνοψίζονται στο να αποσύρει η κυβέρνηση διάταξη από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, το Δεκέμβριο του 2011, και έρχεται αύριο προς κύρωση στη Βουλή.
Η διάταξη αυτή αφορά στη δυνατότητα του
Ελληνικού Δημοσίου να πουλήσει μερίδιο στα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού και εντάχθηκε στην ΠΝΠ μετά από συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεδομένου ότι κρίθηκε πως προηγούμενη διατύπωση ήταν αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Παρά το γεγονός ότι επανάλαβα την πρόθεση της Κυβέρνησης να διατηρήσει δημόσιο έλεγχο των δικτύων ηλεκτρισμού σε όποια διαδικασία αποκρατικοποίησης, η κατάληψη συνεχίζεται.
Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση συνολικά και ο συγκεκριμένος Υπουργός δεν νομοθετούν κάτω από απειλές και καταλήψεις.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ας αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές", αναφέρει το δελτίο τύπου του ΥΠΕΚΑ.



newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου