Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

2 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ 2 ΣΤΑΘΜΑ

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται, πως είναι δυνατόν τη σημερινή εποχή να υπάρχουν ακόμα άτομα που δηλώνουν την πίστη τους στο πολιτικό σύστημα και στα γνωστά αμαρτωλά κόμματα. Δεν μιλάω για τους γνωστούς βολεμένους, ούτε για τους ρουφιάνους, ούτε για κάτι κολλημένους μπαρμπάδες 120 χρονών, που μέχρι να πεθάνουν θα ψηφίζουν τα ίδια και τα ίδια, αφού δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Η αναφορά γίνεται για άτομα νεαρής και μέσης ηλικίας, που έχουν σώας τα φρένας και έχουν καταλάβει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τα δεινά που προκάλεσε ο ερχομός του ΔΝΤ στην Ελλάδα και η εφαρμογή των πολιτικών ακραίας λιτότητας. Παρόλα αυτά, απλά παρακολουθούν τις εξελίξεις και στηρίζουν τα εγκλήματα που γίνονται εις βάρος τους.

Είναι κοινό μυστικό πως τα κόμματα, η αστυνομία, ο στρατός, οι μεγάλες πολυεθνικές και οι ντόπιες - ξένες μυστικές υπηρεσίες έχουν (εδώ και δεκαετίες) τους δικούς τους καλοπληρωμένους δημοσιογράφους για να περνάνε στο κοινό τις κατάλληλες θέσεις. Το τελευταίο διάστημα, είναι προφανές ότι και η τρόικα έχει εισέλθει δυναμικά στο παιχνίδι του ελέγχου των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Γνωρίζει ότι μιλάμε για έναν πολύ νευραλγικό τομέα της ελληνικής κοινωνίας και από ότι φαίνεται είναι πρόθυμη να ξοδέψει πακτωλό χρημάτων προκειμένου να πετύχει τους στόχους της. Μία και μόνο ματιά στα θέματα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των "μεγάλων" καναλιών είναι χαρακτηριστική και αρκεί για να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

Το μεγάλο θέμα αυτής της περιόδου είναι η τιτανοτεράστια επιτυχία που είχε το PSI. Για όσους δεν έχουν, ή δεν βλέπουν καθόλου τηλεόραση (και πολύ καλά ξηγιούνται) θα τους έλεγα ότι, σύμφωνα με όσα μας λένε, το PSI είναι ένα
κοσμοιστορικό γεγονός που θα αναπτερώσει το ηθικό των πολιτών, θα δώσει τέλος στη μιζέρια και θα αποτελέσει την απαρχή για την ασυγκράτητη ανάπτυξη της οικονομίας. Είναι το πρώτο θέμα στις ειδήσεις. Είναι το νέο της χρονιάς. Είναι κάτι εφάμιλλο με την κατάκτηση του EURO το 2004. Μετά την αναγελλία, βγαίνουν αμέσως 3-4 δημοσιογράφοι στα παράθυρα, που αναλύουν ποικιλοτρόπως το PSI με πολλά λόγια και ακόμα πιο πολλά ψέματα. Μετά θα βγει και ένας οικονομολόγος για να πει την άποψη του. Μετά θα δούμε ρεπορτάζ με τις δηλώσεις των πολιτικών σχετικά με το θέμα. Μετά θα κάνει ένα τελευταίο σχόλιο ο κεντρικος παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων και μετά απο κανά τέταρτο θα περάσουν στο επόμενο θέμα.

Όλα αυτά, για ένα ζήτημα που η υποτιθέμενη θετική έκβαση του αφορά μόνο το ΔΝΤ, τις ελληνικές μαριονέτες του, τις τράπεζες και τους κερδοσκόπους. Αντιθέτως, η ολοκλήρωση του αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία με τραγικό τρόπο. Εκτός απο το PSI, είχαμε και μία άλλη "ειδησούλα" που πέρασε στα ψιλά. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το ποσοστό ανεργίας τον Δεκέμβριο του 2011 ανήλθε σε 21%. Ιστορικό ρεκόρ. Αξίζουν τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά για να το καταφέρουν. Θα ρωτήσει κάποιος, μπορούμε να εμπιστευτούμε την Ελληνική Στατιστική Αρχή; Φυσικά και όχι, αλλά για δίνουν τέτοια νούμερα μπορούμε να φανταστούμε τι ποσοστό ισχύει στην πραγματικότητα.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως μας πλασάρανε τα κεντρικά δελτία ειδήσεων το ρεκόρ ανεργίας. Ένα ζήτημα που αφορά εκατομμύρια κόσμου. Μία είδηση - φωτιά που καίει κάθε οικογένεια, καταστρέφει ζωές, προκαλεί προβλήματα επιβίωσης, πυροδοτεί την εγκληματικότητα, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, γεννάει μετανάστες, βαθαίνει την ανισότητα και οδηγεί στην κατάθλιψη. Με μία απλή αναφορά, ξεμπέρδεψαν τα παπαγαλάκια της τρόικας. Κανένας τηλεμαϊντανός δεν βγήκε στα παράθυρα, κανένα ρεπορτάζ, κανένας σχολιασμός, καμία κουβέντα για τα αίτια και τα αποτελέσματα της ανεργίας. Απλά αναφέραν την είδηση, πιο γρήγορα και από όταν λένε πόσο έληξε το ντέρμπι της Κυριακής. Έτσι απλά.

Είναι βέβαιο ότι τα κυρίαρχα ΜΜΕ θα μας παρουσιάσουν μία εικόνα παράδεισου μέχρι τις εκλογές. Οφείλουν να το κάνουν και αμείβονται πλουσιοπάροχα για να το κάνουν. Όσοι κάνουν το λάθος να τα εμπιστευτούν θα νομίζουν ότι η Ελλάδα ξαφνικά απέκτησε τη βιομηχανία της Γερμανίας, το σύστημα υγείας της Κούβας, τον τουρισμό της Ισπανίας, τα πυρηνικά της Αμερικής, τον ΟΑΕΔ της Σουηδίας και τα ποδόσφαιρο της Αργεντινής. Και θα είναι το ίδιο ένοχοι γιατί ακόμα και η αθωότητα έχει όρια.

ΠΗΓΗ: imf-fuck-off

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου