Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Λαμία:"Αν δεν πληρωθούμε κλείνουμε το νοσοκομείο" (video)

Το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου της Λαμίας, απειλεί πως αν δεν τους δοθούν άμεσα τα οφειλόμενα απο τα νυχτερινά και τις αργίες θα κλείσουν το νοσοκομείο.
Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες του νοσοκομείου, μπήκαν στο γραφείο του Διοικητή του και είπαν:
”Δεν αντέχουμε άλλο. Το Πάσχα δεν θα λειτουργήσει το νοσοκομείο. Ας αναλάβουμε τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι. Και επιτέλους θέλουμε μια εξήγηση γιατί σε άλλα νοσοκομεία της ίδιας υγειονομικής περιφέρειας έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Δεκέμβριο, ενώ εμείς έχουμε πληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο.”

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, Βασίλης Αγγουράς, πήρε το μέρος του προσωπικού αναφέροντας τα εξής:

”Οι Νοσηλευτές έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται γιατί παραμένουν απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο για τις υπηρεσίες που προσέφεραν νύχτες και αργίες. Όμως το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν η Υπουργική Απόφαση του Φεβρουαρίου 2011 κατανομής των πιστώσεων για εξαιρέσιμα και αργίες ύψους 1,05 εκατομμυρίων ευρώ, άλλαξε ξαφνικά καταμεσής του μήνα Οκτωβρίου, με μείωση της αρχικής πίστωσης κατά 300.000 ευρώ. Η απόφαση αυτή αιφνιδίασε το ΓΝ Λαμίας, καθώς ο Σεπτέμβρης είχε ήδη δουλευτεί και ο Οκτώβρης έβαινε προς το τέλος του με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν αναπροσαρμογές των προγραμμάτων υπηρεσίας του νοσηλευτικού προσωπικού. Ο μόνος τρόπος για να πληρωθούν τα οφειλόμενα είναι μέσω των πιστώσεων για νυχτερινά και εξαιρέσιμα του 2012, χρήματα που μόλις τώρα έχουν αρχίσει να πιστώνονται. Ήδη έχουν ενταλματοποιηθεί τα οφειλόμενα του Νοεμβρίου και αναμένουμε την πίστωση των υπολοίπων κονδυλίων για την καταβολή των υπολοίπων μηνών. Σε κάθε περίπτωση το Νοσοκομείο Λαμίας θα απαιτήσει συμπληρωματική πίστωση προκειμένου να καταρτιστούν ασφαλή προγράμματα υπηρεσίας και να μην δημιουργηθούν εκ νέου παρόμοια προβλήματα.”ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ergasiakodeltio

ΠΗΓΗ: lamiareport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου