Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ζητάνε από συμβασιούχους εγγυητικές επιστολές, για να τους πληρώσουν !!


Τα μνημονιακά καθάρματα της εξουσίας πρωτοτύπησαν και πάλι !

Αυξάνονται τα κρούσματα μη καταβολής δεδουλευμένων στο Δημόσιο. Συμβασιούχοι του Δήμου Αθήνας (που κατόπιν λήξης της σύμβασής τους κέρδισαν δικαστικά παράταση παραμονής στην υπηρεσία) διαπίστωσαν ότι δεν εκταμιεύονται κονδύλια πληρωμής τους, αν πρώτα δεν καταθέσουν (ενώ είναι άφραγκοι και χρεωμένοι) εγγυητικές επιστολές σε τράπεζες.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), εφαρμόζοντας τον Ν.4072/2012 της συγκυβέρνησης, επιστρέφει στις υπηρεσίες Δημοσίου και δήμων δικαιολογητικά μισθοδοσίας εργαζομένων τους που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις. Για να τους καταβάλει δεδουλευμένα, το ΓΛΚ ζητά να φέρουν «ισόποσες εγγυητικές επιστολές τράπεζας», να καταβάλουν πρώτα οι εργαζόμενοι ανάλογα χρηματικά ποσά στις τράπεζες, που θα λάβουν πίσω μόνο αν υπάρξουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους.

Ετσι, η διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (λειτουργεί τους παιδικούς σταθμούς του δήμου) αποφάσισε «προσωρινή αναστολή πληρωμών» των δεδουλευμένων του Μάη στους 425 συμβασιούχους του μέχρι να «διευθετηθεί» το θέμα. Φόβο ότι θα πάθουν το ίδιο έχουν, π.χ., και οι 700 συμβασιούχοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας, 400 στον ΟΠΑΝΔΑ κ.λπ.

ΠΗΓΗ: ergasiakodeltio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου