Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Χωρίς τρόφιμα και φαγητό για τους ασθενείς!

Στέρεψε λοιπόν από τρόφιμα και το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ και τις επόμενες μέρες φαίνεται είναι πολύ πιθανόν να μην υπάρχουν τα αναγκαία υλικά για να παρασκευαστεί καθόλου φαγητό για τους ασθενείς.

Αυτό προκύπτει από επείγον έγγραφο του τμήματος διατροφής που απευθύνει προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου και στο οποίο αναφέρει ότι τελειώνουν βασικά τρόφιμα όπως ζυμαρικά λάδι, ντοματοειδή είδη παντοπωλείου φρυγανιές κλπ. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι τα γιαούρτια έχουν τελειώσει από τις 11/3/2012, είδος που όπως είναι γνωστό είναι βασικό διατροφικό σκεύασμα στα Νοσοκομεία.

Η «στάση πληρωμών» του Νοσοκομείου προς τους προμηθευτές, λόγω της έλλειψης διαθέσιμων πόρων, οδηγεί στην διακοπή τροφοδοσίας σε βασικά τρόφιμα, με αποτέλεσμα τις επόμενες μέρες η κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη.

Πριν από λίγο χρονικό διάστημα ήταν η Λέρος, αλλά και άλλα Νοσοκομεία του Αιγαίου. Τώρα το ΕΛΠΙΣ, πιθανόν και σε άλλα νοσοκομεία που όμως το πρόβλημα δεν πήρε δημοσιότητα.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση μιλά για εξορθολογισμό των δαπανών υπονοώντας και νέα συμπίεση προς τα κάτω των οικονομικών πόρων των Νοσοκομείων. Όμως αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει σε τρομερές ελλείψεις σε υλικά φάρμακα και τρόφιμα.

Σε λίγο λοιπόν θα ζητούν από τους ασθενείς να αγοράζουν φαγητό από catering.

Παρέμβαση προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου έκανε και το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ελπίς

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το εργατικό κίνημα στην υγεία, και όχι μόνο, πρέπει να θέσει σαν βασικό αίτημα την άμεση, γενναία χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ για να μην αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο τραγικές καταστάσεις στα Δημόσια Νοσοκομεία και γενικότερα στην υγεία και την υγειονομική περίθαλψη.

Δείτε το σχετικό έγγραφο του τμήματος διατροφής


Η παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων για το συγκεκριμένο ζήτημα


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ''Η ΕΛΠΙΣ''

τηλ. 2132039120 εσωτ. 4120

Δημητσάνης 7 Αμπελόκηποι Τ.Κ 11522

Fax: 2132039120 & email : unionelpisunion@gmail.com ">elpis1@gmail.com 

Αθήνα, …5-7-12………

Αριθμ. Πρωτ. 110….

Προς

Πρόεδρο & Μέλη Δ.Σ. 
Διοικητή Νοσοκομείου

Κοινοποίηση:

- Γραφείο Διατροφής

Θέμα: «Ελλείψεις τροφίμων για σίτιση των ασθενών»


Με το κατ’ επείγον υπ. αρ. πρωτ. 8712/4-7-12 έγγραφο του Γραφείου Διατροφής, επισημαίνονται επανειλημμένα, βασικές ελλείψεις τροφίμων για την σίτιση των ασθενών. Η προμηθεύτρια εταιρεία στο λάδι, κομπόστες, ντοματοειδή, μαρμελάδα, ζυμαρικά και στα είδη παντοπωλείου (ρύζι, πουρέ, φρυγανιές, ζάχαρη, πορτοκαλάδες κ.α), με επιστολή της γνωστοποίησε στο Νοσοκομείο ότι αν δεν εξοφληθούν τα τιμολόγια του 2011 δεν θα εκτελέσει καμία παραγγελία και θα προχωρήσει στη διακοπή της τροφοδοσίας.

Επιπλέον από τον Μάρτιο του 2012 δεν χορηγούνται γιαούρτια στους ασθενείς του Νοσοκομείου.

Επειδή στις αυτονόητες υποχρεώσεις του Νοσοκομείου, είναι η σίτιση των ασθενών και η κάλυψη των διατροφικών αναγκών τους, στα πλαίσια της περίθαλψης και προαγωγής της Υγείας τους και προκειμένου αποφευχθεί η όποια δυσλειτουργία σε βάρος των ασθενών και με ορατό τον κίνδυνο της δυσφήμησης του Νοσοκομείου,

Ζητάμε,

- άμεσα η Διοίκηση του Νοσοκομείου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και αποφάσεις για την επίλυση του θέματος και να αντιμετωπιστούν οι βασικές ελλείψεις τροφίμων για την σίτιση των ασθενών, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη τροφοδοσία του Νοσοκομείου τώρα και μέλλον.


Για το Δ.Σ του Σωματείου

Ο Πρόεδρος                Η Γενική Γραμματέας

  Παναρέτου Λευτέρης                                     Αλατσάκη Λαμπρινή



ΠΗΓΗ: ygeionomikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου