Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Απεργία κύρηξε η ΓΣΕΕ

Σε ακόμα μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση στην καλπάζουσα ανεργία, η ΓΣΕΕ προχώρησε στη λήψη απόφασης για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία.

Φυσικά, δεν έχει οριστεί ημερομηνία, ούτε και έχουν καθοριστεί οι λεπτομέρειες, καθώς οι κρατικοί συνδικαλιστές απλά θέλουν να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή.

Η σχετική ανακοίνωση είναι η παρακάτω-προσέξτε τα σημεία με κόκινους χαρακτήρες που τονίσαμε:


Στη σημερινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ συζήτησε διεξοδικά τα προβλήματα των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, όπως αυτά προσδιορίζονται από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνει όλη η κοινωνία, ως αποτέλεσμα των σκληρών και άδικων κυβερνητικών μνημονιακών πολιτικών.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και κυρίως οι ασάφειες και οι αοριστολογίες όσον αφορά στην επαναφορά και αποκατάσταση του εργατικού νομικού και θεσμικού πλαισίου που βάναυσα και προκλητικά καταργήθηκε, μας βρίσκουν ριζικά αντίθετους και επαναλαμβάνουμε την απαίτησή μας για την ακύρωση των νόμων που εκθεμελίωσαν τα εργασιακά δικαιώματα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα η Ολομέλεια Διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφάσισε τα εξής:

Εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή να προωθήσει και να εντείνει τις προσπάθειες και τη δράση για τη «ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ» της συμφωνίας εργαζομένων και εργοδοτών της 2/2/2012 (η συμφωνία αυτή επαναφέρει σε πλήρη ισχύ την Εθνική Σύμβαση, τα οικονομικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων όπως αυτά ίσχυαν στην προ του δευτέρου μνημονίου και της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου) και αυτή πρέπει να υπογραφεί υπό την αιγίδα και στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια αμφισβητήσεων. Απαιτούμε την άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση των απολύσεων της ανεργίας, της ακρίβειας και της φοροεπιδρομής. Οι εργαζόμενοι καλούνται σε αγωνιστική ετοιμότητα και εξουσιοδοτείται η Εκτελεστική Επιτροπή να πραγματοποιήσει Γενική Απεργία σε χρόνο που θα προσδιοριστεί από τις εξελίξεις των αιτημάτων μας.
Η Ολομέλεια Διοίκησης τάχθηκε υπέρ της άμεσης προώθησης των απαραίτητων ενεργειών για την ίδρυση του φορέα κοινωνικών δραστηριοτήτων (των ΟΕΕ, ΟΕΚ) για τη συνέχιση και ενίσχυση των αναγκαίων και απαραίτητων παροχών των δύο αυτών φορέων.
Η Συνομοσπονδία εκφράζει την έντονη και ριζική διαφωνία της στις σχεδιαζόμενες μαζικές ιδιωτικοποιήσεις – εκποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και ειδικότερα των στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεων ζήτημα που δεν θα μείνει αναπάντητο και για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της ΓΣΕΕ και των αντίστοιχων ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ.
Η Ολομέλεια της Διοίκησης απορρίπτει και καταδικάζει τις απαράδεκτες επιθέσεις και τους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς του Πρωθυπουργού και μερίδας ΜΜΕ κατά των συνδικαλιστικών στελεχών που μάχονται και υπερασπίζονται τα δημόσια αγαθά και τα κοινωνικά δικαιώματα.
Αποφασίστηκε επίσης το αγωνιστικό – διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ στις 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη με συλλαλητήριο και συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Με απλές κουβέντες, απλά δηλώνουν πως ΘΑ κάνουν απεργία, ΘΑ μαζευτούν στη ΔΕΘ, ΘΑ κάνουν σύσκεψη με στελέχη από τις ΔΕΚΟ που απειλούνται με ξεπούλημα, ΘΑ αντιδράσουν για ΟΕΕ και ΟΕΚ.

Ολη η ιστορία παραπέμπει σε παζάρεμα με την εξουσία, σε χρόνο ύστερο και με σχετική αδιαφορία για το μέλλον των ΔΕΚΟ, που κυρίως στηρίζουν τους συνδικαλιστές του δικοματισμού. Κοντεύει λοιπόν η ώρα που οι εργαζόμενοι που τους στήριξαν θα διαπιστώσουν και εκείνοι το βρώμικο ρόλο τους τόσα χρόνια.


ΠΗΓΗ: ergasiakodeltio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου