Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ψήφισμα για το ρόλο της «Χρυσής Αυγής», του συνδικάτου οικοδόμων





Το παρακάτω κείμενο αποτελεί μνημείο πατσαβουριασμένης άποψης μελών του ΚΚΕ που στηρίζεται σε εντυπώσεις και φήμες, παραβλέποντας ακόμη και πρόσφατα γεγονότα. Είναι εμφανής η προσπάθεια μελών του ΚΚΕ να περάσουν μία “αγωνιστική αυθεντία ” και μοναρχισμό αγώνων στο κόμμα  Παραλίγο να τους πιστέψουμε ! (οι τονισμοί είναι δικοί μας)

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί μια φασιστική οργάνωση ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού. Όχι μόνο δεν είναι αντισυστημική, …..όπως θέλει δήθεν να παρουσιάζεται, αλλά είναι γέννημα – θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος. Αξιοποιείται από το αστικό πολιτικό σύστημα, για να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βασανίζουν την εργατική λαϊκή οικογένεια, να στρέψει τον έναν εργάτη απέναντι στον άλλο με στόχο την ενίσχυση της καπιταλιστικής εξουσίας.

Η δράση τέτοιων οργανώσεων πραγματοποιείται όταν το αστικό πολιτικό σύστημα δυσκολεύεται να ενσωματώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια που γεννάει η όξυνση των λαϊκών προβλημάτων. Τότε αναλαμβάνουν πιο ενεργό δράση τέτοιες φασιστικές οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αυγή που σπέρνουν το μίσος ανάμεσα στους εργάτες, αναγορεύοντας σαν εχθρό τον εργάτη που έχει άλλο χρώμα, θρησκεία, πατρίδα.

Κρύβουν με αυτόν τον τρόπο το μίσος που τρέφουν συνολικά για όλους τους εργάτες Ελληνες και μετανάστες. Απόδειξη ότι μετατρέπονται σε νταβατζήδες των αφεντικών που θέλουν πάμφθηνους εργάτες. Αυτό το ρόλο τον παίζει πολύ καλά η Χρυσή Αυγή με τα γραφεία ευρέσεων εργασίας που έχει φτιάξει για να στέλνει στους επιχειρηματίες φθηνούς ανασφάλιστους εργάτες που διαθέτουν το “προσόν” να είναι Ελληνες.

Στην ουσία, κάνει το ίδιο που κάνουν και τα άλλα κόμματα του συστήματος. Τα άλλα κόμματα καταργούν με νόμους συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κοινωνική ασφάλιση κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, για να προσφέρουν στο κεφάλαιο φτηνή εργατική δύναμη. Η Χρυσή Αυγή το κάνει στο όνομα της προστασίας των Ελλήνων Εργατών. Αλλά και στο κοινοβούλιο δίνει τα διαπιστευτήριά της στο σύστημα. Ψηφίζοντας νομοσχέδια όπως αυτό για την Αγροτική Τράπεζα.

Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται ο ρόλος τους στα μάτια των εργαζομένων. Και εμείς οι οικοδόμοι θα παλέψουμε για την ολόπλευρη αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου τους.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους να απομονώσουν τέτοιες φασιστικές οργανώσεις που με αντικομμουνιστική υστερία, τρομοκρατικές επιθέσεις επιχειρούν να γονατίσουν συνολικά την εργατική τάξη. Που μισούν θανάσιμα τον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι τέτοιου είδους φασιστικές δυνάμεις έδρασαν από κοινού με παρακρατικούς, κουκουλοφόρους, αναρχοαυτόνομους στην επίθεση που δέχτηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 20 Οκτώβρη του 2011.

Εμείς οι οικοδόμοι με το Συνδικάτο μας θα μπούμε εμπόδιο και δεν θα επιτρέψουμε ούτε στους σαλονάτους του αστικού συστήματος ούτε στους μπράβους του να μας βάλουν στο χέρι για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους.

Απόφασή μας είναι το δυνάμωμα της ταξικής ενότητας των εργαζομένων.

Η συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους μικρομεσαίους ΕΒΕ, τη νεολαία που όχι μόνο θα αποκρούσει, που θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης προς όφελος των εργατικών, λαϊκών συμφερόντων”

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=7064957&publDate=2/10/2012

Το ψήφισμα λήφθηκε από εργαζόμενους και σαν τέτοιο το αντιμετωπίζουμε, ρωτώντας:

-Πότε οργανώθηκε αντιφασιστική πορεία ή συμμετείχε σε τέτοια το σωματείο??

-Τα “γραφεία¨εύρεσης εργασίας των χρυσαύγουλων είναι ΕΝΑ, αυτό της Χαλκίδας. Τυχόν άλλα, μάλλον είναι υπάρχοντα γραφεία οργανώσεων χωρίς ενεργό ρόλο για την ώρα-δεν έχουν ανακοινώσει κάτι. Σκοπεύει το σωματείο να διαμαρτυρηθεί κάποτε απέξω από κάποιο από αυτά?

-Προφανώς το σωματείο αγνοεί πως ο φασίστας που πιάστηκε προχτες να σπάει και να κλέβει κατάστημα μετανάστη είναι ελεύθερος, αλλά όλοι εκείνοι οι αγωνιστές που προσπάθησαν να το αποτρέψουν είναι κρατούμενοι χωρίς κατηγορίες από τον εισαγγελέα, ακόμη. Το σωματείο τι θέση παίρνει?

-Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα πέρυσι δέχτηκε επίθεση από μπάτσους, είχε ένα νεκρό εξαιτίας των δακρυγόνων και “αγωνιστές” ναυτεργάτες χτύπησαν αθώο κόσμο. 2 φασίστες από την ΕΘΕΛ δάρθηκαν από αναρχικούς και έτρεξαν να κρυφτούν στην αγκαλιά των μπάτσων. Το σωματείο πήρε θέση τότε και ποιά??

ΠΗΓΗ: ergasiakodeltio

...ποιος έφερε την χρυσή αυγή στη χαλυβουργία και ποιοί τους βαράγανε παλαμάκια λέγοντας ότι όλη η ελλάδα είναι μαζί μας.

Χαστούκια στην Κανέλη, μπουνιά με σιδερογροθιά σε μέλος τους στην Αγ. Παρασκευή,

επιθέσεις σε περίπτερα και τραπεζάκια τους και τουμπεκί ψιλοκομένο οι "οικοδόμοι", του ΠΑΜΕ.

Τη Βουλή όμως ξέρανε να τη φυλάνε. Ο μπουμπούκος δήλωνε ήσυχος και ασφαλής αφού τους φύλαγε το ΚΚΕ στις 20 Οκτώβρη.

Βέβαια έχουνε δώσει εξετάσεις από το 98 όταν "δώσανε" 200 άτομα στους μπάτσους, στο Πολυτεχνείο.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1426248


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου