Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα το απόγευμα από εργαζόμενους στην υγεία

Συλλαλητήριο σήμερα στις 18:00 στο Σύνταγμα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας για να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχή κατάρρευσή του. Το συλλαλητήριο διοργανώνουν στις 6 το απόγευμα η ΟΕΝΓΕ, ο ΠΙΣ, η ΠΟΕΔΗΝ και συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία προσωπικού ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο το κράτος με τα τσιράκια του προσπαθούν να ανακόψουν τη λαϊκή αντίσταση. Φήμες από τα ΜΜΕ λένε πως το μετρό στο Σύνταγμα θα κλείσει από τις 4.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναστέλλει τις κινητοποιήσεις του για τους συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. γιατρούς και τους εκπροσώπους των Κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων, που είχε εξαγγείλει ότι θα ξεκινούσαν από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του “δίδει το περιθώριο στον Υπουργό Οικονομικών να επανεξετάσει τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρέπει να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του ασφαλισμένου πολίτη και ταυτόχρονα να κατοχυρωθεί η αποπληρωμή των παρόχων υγείας και ο συμψηφισμός των χρεών τους. Περιμένουμε άλλη μία εβδομάδα, μέχρις ότου ο Υπουργός Οικονομικών αποσαφινίσει τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των παρόχων υγείας, οπότε θα επανεξετάσουμε τη στάση μας και θα αποφασίσουμε εκ νέου τις περαιτέρω κινητοποιήσεις μας”.
http://www.alterthess.gr/content/anastellei-tis-kinitopoiiseis-toy-o-iatrikos-syllogos-athinon

Σε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει για την ερχόμενη Δευτέρα προχωρά η Πανελλήνια Ένωση ιδιωτικών Κλινικών.
Σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι «μετά την δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών κου Στουρνάρα για έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καλύψει μέρος των υποχρεώσεων του, την δέσμευση για άμεση πληρωμή εντός της ερχόμενης εβδομάδος προκαταβολής νοσηλίων Μαΐου, την νομοθετική ρύθμιση μέχρι τέλος του μήνα για συμψηφισμό υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και την καταβολή του χρέους έως 31-12-2011 προς τους παρόχους υγείας, άμεσα με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ»
http://www.alterthess.gr/content/prosorini-anakoxi-idiotikon-klinikon-ypoyrgeioy

Η υποκρισία όμως περισσεύει !!!

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ακόμη και για ανθρώπινες ζωές, προειδοποιούν οι γιατροί όλη της χώρας.
Στη πανιατρική συγκέντρωση που έγινε το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας
ζήτησαν άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και κάλεσαν προσωπικά τον Α.Σαμαρά να παρέμβει ώστε να σταματήσει η κατάρρευση των υπηρεσιών υγείας.
Οι γιατροί, στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισαν νέο κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων, με Πανυγειονομική συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 17 Οκτωβρίου και παράλληλη απεργία την ίδια ημέρα.Όπως ανέφεραν αγωνίζονται για να αποτρέψουν τη διάλυση του συστήματος υγείας και να διασφαλίσουν την πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.Στην πανιατρική συγκέντρωση συμμετείχαν και εκπρόσωποι των χρηστών υγείας, ασθενών και ασφαλισμένων, οι οποίοι περιέγραψαν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά, εξαιτίας των μέτρων που εφαρμόζονται στο χώρο της υγείας, τονίζοντας ότι καλούνται πλέον να πληρώνουν 4 φορές από όσα πλήρωναν για τις προσωπικές δαπάνες της υγείας τους.

Οι γιατροί εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα στηρίξουν τον αγώνα τους και επισήμαναν ότι αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών στη χώρα μας , την ώρα που οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν χάσει το 40% από τις μηνιαίες αμοιβές τους και οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι όμηροι των ταμείων που τους οφείλουν χρήματα για τα 3 τελευταία χρόνια.

πηγή: Ναυτεμπορική

Απορούμε, πόσο θράσος χρειάζεται? Ο ΙΣΑ διοργανώνει σύσκεψη για λήψη αποφάσεων για κινητοποιήσεις και μία μέρα μετά αναστέλλει κινητοποιήσεις μιας μεγάλης μερίδας μελών του?

ΠΗΓΗ: ergasiakodeltio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου