Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Προκήρυξη που μοιράστηκε χθές στη Θεσσαλονίκη

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

H προσεκτική προετοιμασία των συνθηκών ψήφισης των κατά γενική ομολογία σκληρότερων οικονομικών μέτρων που έχουν περάσει ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα μεταπολεμικά είναι ενδεικτική της ανησυχίας της εσωτερικής, κυρίως, τρόικας, ώστε «όλα να πάνε καλά». Το μέγεθος των κοινωνικών αντιδράσεων, που θα προκληθούν μετριέται και ξαναμετριέται με αποτέλεσμα να εφευρίσκονται νέα τερτίπια εκτόνωσης και αποπροσανατολισμού της κοινωνικής οργής. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις περί πραξικοπήματος που αποτράπηκε επί των ημερών του Παπανδρέου είναι χαρακτηριστικές. Με μαεστρία μέσα από το σχετικό δημοσίευμα του «Βήματος» περιγράφεται το πραξικόπημα που δήθεν αποτράπηκε, ενώ ιδιαίτερα υπογραμμίζεται η αποσταθεροποιητική κατεύθυνση τυχόν εκτεταμένων κοινωνικών συγκρούσεων, που θα μοιάζουν ή θα ξεπερνούν τον Δεκέμβρη του 2008. Το κλίμα αβεβαιότητας πρέπει να οξυνθεί, ο κόσμος συνεχώς εκβιαζόμενος και εμπλεκόμενος σε μια συνθήκη φόβου να απέχει από δυναμικές εκδηλώσεις, οι οποίες προβάλλονται πλέον στην καλύτερη περίπτωση ως μάταιες και στην χειρότερη ως ύποπτες. Και βέβαια όσο άθλια είναι η φτηνή προπαγάνδα περί προσπαθειών διαπραγμάτευσης με την τρόικα, άλλο τόσο άθλια είναι και η πλευρά που πουλάει πατριωτισμό ζητώντας «πραγματική» διαπραγμάτευση.

Θα ήταν σοβαρή παράλειψη αν αμελούσαμε να παρατηρήσουμε την πλήρως συναινετική στάση των Σύριζα και ΚΚΕ. Όποιος είχε την τύχη ή την ατυχία να παραστεί, κατά την πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση [στην Αθήνα], στην παρέλαση των πολυπληθών, είναι αλήθεια, διαδηλωτών του ΠΑΜΕ θα διέκρινε με ευκολία μια μάζα ανθρώπων, που περπατούσαν απλά βαριεστημένα και ξεπνοϊσμένα χωρίς το κουράγιο να φωνάξουν έστω κάποια συνθήματα. Την ίδια κούραση κουβαλούσε πάνω κάτω και το πλήθος των υπόλοιπων διαδηλωτών, που ακολούθησαν εξαιρούμενου του «μαύρου» μπλοκ.

(από τη Διαδρομή Ελευθερίας τ. 120, Οκτώβριος 2012)

Έτσι λοιπόν η «σκανδαλολογία», τα «καθαρά χέρια», η διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής είναι μερικά από τα πεδία όπου μπορεί οι υποψιασμένοι άνθρωποι να εγκλωβιστούν, χάνοντας το δάσος της συνολικής απελευθέρωσης και κοιτώντας το δέντρο της μεταρρύθμισης και της καταπολέμησης του «κακού φασίστα».

Οι αδιαμεσολάβητοι κοινωνικοί αγώνες μπορούν και πρέπει να ξεφύγουν από τις συμπληγάδες της απλής διεκδίκησης και της επαναφοράς του παλιού καθεστώτος επιβίωσης και κατανάλωσης, θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία ενός ανεξούσιου κόσμου. Μπορούμε να συντρίψουμε τις όποιες αυταπάτες και να ξεπεράσουμε τα βαλτωμένα μονοπάτια του συνδικαλισμού.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΑΝΕΞΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ

ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ


Θεσσαλονίκη 8/10/2012

Αναρχικός Πυρήνας ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

σύντροφοι για την Αναρχική απελευθερωτική δράση

ΠΗΓΗ: ANARCHY PRESS GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου