Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ METROPOLIS

H παρανομία του Ανδρέα Κουρή στα καταστήματα Μetropolis δεν έχει σταματημό

Έβαλε λουκέτο σε 12 καταστήματα μέσα σε μόλις τρία χρόνια από τότε που τα εξαγόρασε. Ένταξε την επιχείρηση στο «άρθρο 99» για να προστατευτεί από όλους τους πιστωτές. Φέσωσε τους εργαζόμενους χρωστώντας μισθούς 6 μηνών που αρνείται πεισματικά να καταβάλλει. Πραγματοποίησε 180 απολύσεις αρνούμενος να καταβάλει τις αποζημιώσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων που πέταξε στην ανεργία.

Φεσώνοντας με χρέη και το Δημόσιο, τις δισκογραφικές εταιρείες και τους εκδοτικούς οίκους, άνοιξε καινούριο κατάστημα στη Σταδίου στο οποίο απασχολεί -πάντα με χρωστούμενα- σχεδόν όλο το σκυλολόι που στάθηκε δίπλα του σε όλη αυτή την περίοδο που κορόιδευε μεθοδικά τους πάντες.

Και σήμερα, ο Ανδρέας Κουρής -που επιχειρεί να κάνει την παρανομία ευαγγέλιο- φτάνει στο σημείο να παραβιάζει απόφαση δικαστηρίου στο οποίο προσφύγαμε ως εργαζόμενοι και απολυμένοι και δικαιωθήκαμε κάνοντας ασφαλιστικά μέτρα. Φτάνει στο σημείο να παραβιάζει την προσωρινή διαταγή δικαστηρίου (20/7/2012) που απαγορεύει κάθε νομική και πραγματική μεταβολή της κινητής και ακίνητης περιουσίας της επιχείρησης μέχρι του ποσού των 200 χιλιάδων ευρώ. Πιο απλά, ο εργοδότης Ανδρέας Κουρής γράφει στα παλιά του παπούτσια τη δικαστική απόφαση που ορίζει ότι η εταιρεία είναι υποχρεωμένη, από εκείνη τη στιγμή και μετά, να πληρώνει κατά προτεραιότητα τους εργαζόμενους και τους απολυμένους.

Αντ΄ αυτού, ο Ανδρέας Κουρής συνεχίζει να αγοράζει νέα εμπορεύματα και παράλληλα, να (ξε)πουλάει μισοτιμής όσα έχουν απομείνει με μοναδικό σκοπό να καρπωθεί ότι έχει απομείνει, μη αποδίδοντας αυτά που οφείλει σε εργαζόμενους και απολυμένους. Και δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι έχει κρυμμένα εμπορεύματα σε ενοικιαζόμενη αποθήκη, καθώς και στις εγκαταστάσεις του θείου του, Γιώργου Κουρή (ALTER, Αυριανή, Φίλαθλος, Kontra CHANNEL), η τύχη των οποίων παραμένει άγνωστη.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, οι περίπου 40 εναπομείναντες εργαζόμενοι στο νέο κατάστημα της Σταδίου εξακολουθούν να εργάζονται, στην πλειοψηφία τους κάνοντας τη δουλοπρέπεια επάγγελμα, έχοντας λάβει τμηματικά μόλις έναν μισθό και κάτι «ψιλά» τούς τελευταίους 6 μήνες! Όταν εμείς, αν και δικαιωμένοι στα δικαστήρια, αναγκαζόμαστε να ζούμε στη φτώχεια, με το πενιχρό επίδομα ανεργίας και τα δανεικά από συγγενείς και φίλους, αναρωτιόμαστε εύλογα πως είναι δυνατόν να επιβιώνουν τόσο καιρό οι «συνάδελφοί» μας. Αυτό που υποθέτουμε είναι ότι ο μόνος τρόπος για να μπορεί να συμβεί αυτό είναι η καταβολή του μισθού κάτω από το τραπέζι από την ψευτοδιοίκηση, τουλάχιστον στα μεγαλοστελέχη και τους παρατρεχάμενούς τους, γεγονός που ισοδυναμεί με διπλή παραβίαση της δικαστικής απόφασης που μας δικαιώνει, καθώς και διακίνηση «μαύρου» χρήματος, παρανομία που αφορά όχι μόνο τον διακινητή αλλά και τους αποδέκτες.

Και, βέβαια, δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να σκεφτεί ότι το επόμενο βήμα του Ανδρέα Κουρή θα είναι η κήρυξη πτώχευσης ως η πιο συμφέρουσα επιλογή για την τσέπη του.

Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να διασφαλίσουμε τα αυτονόητα, δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την πλήρη δικαίωσή μας.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥΣ.

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ


Σας καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα (Σταδίου 44) το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 12.00 το μεσημέρι

Εργαζόμενοι/ες Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου