Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Να κηρυχτεί ένοχος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος πρότεινε ο Εισαγγελέας

Την ενοχή του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, που κατηγορείται για το «σκάνδαλο Αιξωνή», πρότεινε ο εισαγγελέας Κακουργημάτων Αθήνας, Π. Αθανασίου.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκαν κατηγορίες της απάτης επί δικαστηρίω και της χρήσης πλαστού εγγράφου, σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί «καταχραστών του Δημοσίου», που αποδίδονται στον Α. Λυκουρέζο.

Παράλληλα ο εισαγγελέας ζήτησε να
αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.

Η υπόθεση αφορά το σκάνδαλο καταπάτησης δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης, από δύο Κύπριους επιχειρηματίες – οι οποίοι έχουν ήδη καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης 12 ετών ο καθένας – στην περιοχή Αιξωνή στη νοτιοανατολική Αττική.

Η έκταση αυτή είχε παραχωρηθεί παράνομα το 2002 με απόφαση της γνωστής από την εμπλοκή της στο παραδικαστικό κύκλωμα πρωτοδίκου Αντωνίας Ηλία, στους Κύπριους αγοραστές, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί εισαγγελική εγκύκλιος η οποία απαγόρευε οποιαδήποτε μεταγραφή συμβολαίου, αφού η έκταση ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι μαζί με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη 25 άτομα, (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, ιδιώτες), ενώ ο ίδιος στην απολογία του υπεραμύνθηκε της αθωότητάς του.

directnews

1 σχόλιο:

  1. Άντε, να παίρνουν σειρά ένας-ενας...

    Τα μικρά ψάρια χτυπιούνται αλύπητα και προκειμένουν να πάρουν κι αυτά μια χαρά, τα πιο μεγάλα ψάρια τρώνε τα μεσαία ψάρια και ιδίως τα ξεπεσμένα μεγαλομεσαία...

    Αρένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή