Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Νέα συγκέντρωση έξω από τα καταστήματα METROPOLIS του Ανδρέα Κουρή

Για ακόμα μια φορά, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα Metropolis προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το «απομεινάρι» του κεντρικού καταστήματος στην Πανεπιστημίου. Ένα κατάστημα που έκλεισε οριστικά σήμερα ύστερα από 27 χρόνια λειτουργίας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε όπως είχε αποφασιστεί από εργαζόμενους και αλληλέγγυους και σωματεία, παρά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του καταστήματος από τον ιδιοκτήτη Ανδρέα Κουρή. Οι 42 εργαζόμενοι του κεντρικού καταστήματος μη γνωρίζοντας που και αν θα δουλεύουν αύριο ενημέρωσαν πελάτες και περαστικούς για την αδιάλλακτη και αλαζονική στάση του ιδιοκτήτη. 
Έξω από το με μισοκατεβασμένα ρολά κατάστημα στο πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου οι συγκεντρωμένοι φώναξαν: 
«Εσύ μιλάς για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», 

«Τρομοκρατία είναι να ψάχνεις για δουλειά, καμία ειρήνη με τα αφεντικά», 

«40 ώρες για 400 ευρώ, σφαλιάρες και κλωτσιές σε κάθε αφεντικό».

Ο Ανδρέας Κουρής το περασμένο διάστημα αρνήθηκε να προσέλθει δύο φορές στην επιθεώρηση εργασίας, αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία, αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εργαζόμενους και τον νομικό τους εκπρόσωπο. Αρνείται συστηματικά να δώσει οποιαδήποτε απάντηση για το μέλλον της επιχείρησης, καθώς και οποιαδήποτε διασφάλιση για τους εργαζόμενους. Την τελευταία εβδομάδα δηλώνει πια ανοιχτά ότι αδυνατεί να πληρώσει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, αφού λεφτά δεν υπάρχουν. Βέβαια, τις εισπράξεις από τα ταμεία δεν τις τσέπωναν από τα ταμεία οι εργαζόμενοι αλλά ο Ανδρέας Κουρής.

Γι’ αυτό, Ανδρέα Κουρή, από εδώ και πέρα θα μας βρίσκεις συνέχεια μπροστά σου με την άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας.


Εργαζόμενοι/ες - Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis


Εδώ το κείμενο των εργαζόμενων που καταγγέλει τις εργοδοτικές μεθοδεύσεις στα Metropolis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου