Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - 2ος Φάκελος: Παρουσίαση Υποψηφίων

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: jungle-report

"Στην έρευνα που πρόκειται να ακολουθήσει,
εντοπίσαμε και καταγράψαμε μερικές από τις πιο τρανταχτές υποψηφιότητες της Χρυσής Αυγής, με έμφαση στις ιδεολογικές πεποιθήσεις τους αλλά και τις ευρύτερες ενασχολήσεις τους 
στα πλαίσια του «εθνικιστικού αγώνος»."

Τις τελευταίες εβδομάδες το διαδίκτυο κατακλύστηκε από απροσδιόριστου αριθμού άρθρα που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να εισέλθει στο κοινοβούλιο η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή (ΧΑ). Δεκάδες ντοκουμέντα μέσα από χρυσαυγίτικα έντυπα που αποδεικνύουν χωρίς αμφιβολία το νεοναζιστικό και εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης δημοσιεύτηκαν στα blogs και στα social medias, προκαλώντας σοκ σε όσους δεν γνώριζαν τον βίο και την πολιτεία της. Τα ντοκουμέντα αυτά αναδημοσιεύτηκαν στη συνέχεια και από αρκετές εφημερίδες και περιοδικά.
Ένα από τα άρθρα που έκανε τον γύρο του διαδικτύου ήταν το αφιέρωμα του JUNGLE-Report«Φάκελος Χρυσή Αυγή» , το οποίο παρέθετε μια σειρά αδιάψευστων στοιχείων, τεκμηριώνοντας τη βαθιά φιλοχιτλερική, σατανοπαγανιστική και γερμανοτσολιάδικη ψυχή της Χ.Α. που μάταια προσπαθεί σήμερα να αποκρύψει, προς άγραν χριστιανορθόδοξων και πατριωτικών ψήφων.

Εύλογα γεννήθηκε το ερώτημα σε όσους για πρώτη φορά ήρθαν σε επαφή με το εμετικό παρελθόν της Χ.Α., πώς κατάφερε μια συμμορία που 15 και 20 χρόνια πριν ήταν ταυτισμένη με ότι πιο περιθωριακό και χουλιγκανικό κινιόταν στις γειτονιές της Αθήνας, να διεκδικεί, και μάλιστα με αξιώσεις, την είσοδό της στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί για την άνοδο των φασιστοειδών είναι πολλές: αύξηση εγκληματικότητας ως συνέπεια των πολιτικών του Μνημονίου, ανεπάρκεια κρατικού μηχανισμού ως προς την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, ανασφάλεια των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, υποβάθμιση ζωής στο κέντρο της Αθήνας, πλήρης αναξιοπιστία των δυο μεγάλων κομμάτων, διάχυση ρατσισμού από τα ΜΜΕ, ραγδαίος εκφασισμός της πολιτικής ζωής και πολλά άλλα.
Στιγμιότυπο από το 1ο συνέδριο της Χ.Α., 1990. Όταν ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του
δεν έρχονταν σε δύσκολη θέση να απολογηθούν σε κανένα "αστοδημοκρατικό σκουπίδι"
για τις άριες γερμανοναζιστικές καταβολές τους.
Υπάρχει όμως και μια παράμετρος που ελάχιστοι έχουν επισημάνει: η Χ.Α. για πολλά χρόνια ήταν καλυμμένη με ένα σχεδόν μυθολογικό περίβλημα. Ο συνωμοτισμός και η μυστικοπάθεια που τη χαρακτήριζαν τα πρώτα χρόνια της εμφάνισής της ως «εταιρείας ιδεολογικών μελετών» έμελλαν να την περιβάλουν με ένα είδος μυστηριακής αίγλης. Το φαντασιακό αυτό ενέτειναν δημοσιεύματα της εποχής που την έκαναν να μοιάζει με ένα είδος μασονικής στοάς.

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, τα πράγματα άλλαξαν. Η Χ.Α., εκμεταλλευόμενη τον εθνικιστικό παροξυσμό του Μακεδονικού και την άφιξη των πρώτων μεταναστευτικών ρευμάτων, θεώρησε ιδανική ευκαιρία να εξωτερικευτεί, λειαίνοντας (στην έξω εικόνα της τουλάχιστον) τη φιλογερμανική ναζιστική της ρητορική και πλασάροντας ένα είδος «λαϊκού εθνικισμού» επί το ελληνοκεντρικότερο.

Από το 1993 που αύξησε την πολιτική δράση της, εκδίδοντας την ομώνυμη εβδομαδιαία φυλλάδα της, η Χ.Α. επιχείρησε να βγει από το περιθώριο των γραφείων της όπου πραγματοποιούνταν «εθνικοσοσιαλιστικές ιδεολογικές μελέτες». Θέλησε να περάσει το προφίλ ενός «κινήματος αγωνιστών» του «πεζοδρομίου», το οποίο ήθελε να «ανακαταλάβει» έστω και με αιματηρό τρόπο.

Όσες φορές ακούγαμε από τα ΜΜΕ για χτυπήματα, τραμπουκισμούς και τραυματισμούς κατά μεταναστών, αριστερών και άλλων «αντιφρονούντων» πληροφορούμασταν ότι αυτά προέρχονταν από «μέλη της χρυσής αυγής». Δεν ξέραμε όμως ποιοι είναι αυτοί που απαρτίζουν τα «μέλη της χρυσής αυγής», γιατί αυτά παρέμεναν στην ανωνυμία. Όσες φορές μαθαίναμε τα ονοματεπώνυμά τους ήταν επειδή οι άνθρωποι αυτοί συλλαμβάνονταν ενώ διέπρατταν κάποια αξιόποινη πράξη και οι υποθέσεις τους οδηγούνταν στα δικαστήρια. Μόνο έτσι κάποια μεμονωμένα «μέλη της χρυσής αυγής» αποκτούσαν όνομα και επώνυμο (κορυφαία στιγμή η επικήρυξη του Αντώνη ή «Περίανδρου» Ανδρουτσόπουλου μετά το περιστατικό της δολοφονικής επίθεσης στον Δ. Κουσουρή έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 14/6/1998, οπότε και το όνομα του επικηρυχθέντος έγινε γνωστό στο πανελλήνιο).


Παρόλαυτά η Χ.Α. παρέμενε στη …σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Με τρανταχτή εξαίρεση τον Μιχαλολιάκο, η δράση του οποίου είχε γίνει γνωστή ήδη από τη δεκαετία του '70, με την καταδίκη του για κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών, η ταυτότητα των περισσότερων στελεχών της Χ.Α. ήταν γνωστή μόνο στις Αρχές.

Η επανεκκίνηση της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 2007. Είχαν προηγηθεί επτά χρόνια θολών εκλογικών συνεργασιών (εθνικές εκλογές 2000 με τη συμμετοχή στην «Πρώτη Γραμμή» του Πλεύρη, νομαρχιακές εκλογές 2002 με τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του Καρατζαφέρη), αποτυχημένων «συμμαχιών» («Πατριωτική Συμμαχία», κόμμα-μαϊμού των Μιχαλολιάκου-Ζαφειρόπουλου) και ένα μικρό χρονικό διάστημα υποτιθέμενης «αναστολής» της λειτουργίας της.



Στην καμπή αυτή, η Χ.Α. εντείνει την δράση της όπως τη γνωρίζουμε σήμερα από τα αντιμεταναστευτικά πογκρόμ στον Άγιο Παντελεήμονα, στο Αιγάλεω, στην πλατεία Αττικής, στην Ομόνοια και αλλού. Στελέχη της οργάνωσης αρχίζουν πλέον να αποκτούν ονοματεπώνυμο και υπόσταση, να απευθύνονται σε πρόθυμα ακροατήρια «αγανακτισμένων κατοίκων», να γίνονται το επίκεντρο των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων.

Σε εκείνη ακριβώς τη φάση, το διαδίκτυο έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην προπαγάνδιση των δράσεων της Χ.Α. Ενώ παλιότερα οι δραστηριότητες της Χ.Α. απευθύνονταν σε ένα πολύ μικρό αριθμό μελών που επισκέπτονταν τα γραφεία και τις εκδηλώσεις της, με την κατακόρυφη αύξηση των ιστολογίων, την εμφάνιση του youtube και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα παραληρήματα του φυρερίσκου Μιχαλολιάκου, οι βιβλιοπαρουσιάσεις του «λογοτέχνη» Κασιδιάρη, οι τραμπουκισμοί του Παναγιώταρου και πολλά άλλα άρχισαν να γίνονται κτήμα όλων όσων χρησιμοποιούν το ίντερνετ.
Οι εθνικιστικές και «ελληνόψυχες» δράσεις φτάνουν με ένα «κλικ» στην οθόνη του υπολογιστή μας. Το προφίλ του ξυρισμένου με την ελληνική σημαία για φουλάρι, αρχίζει να μας κάνει add και poke στο facebook. Να κάνει share την προπαγάνδα του. Ενίοτε μας απειλεί με προσωπικά μηνύματα σε άπταιστα greeklish.

"spy anthellina to anekdoto me ton xorofilaka kai to xantaki to ksereis?? tha protagonistiseis se tetoio anekdoto se ligo kairo kai den tha eisai o xorofilakas! sieg heil arxidi"

Oι νεοναζί γίνονται …mainstream.


Το ίδιο και οι αρρωστημένες ιδέες τους, που φτάνουν άμεσα σε μια απαίδευτη μερίδα της νεολαίας που δεν διαθέτει τα απαραίτητα μορφωτικά και ιδεολογικά εργαλεία να τις επεξεργαστεί.

Χρειάστηκαν μερικές εκλογικές αναμετρήσεις (ευρωεκλογές και βουλευτικές 2009, δημοτικές 2010), για να διαπιστώσουμε ότι οι δήθεν αόρατοι χρυσαυγίτες «τιμωροί της νύχτας» διαθέτουν πρόσωπο και ταυτότητα.

Στην έρευνα που πρόκειται να ακολουθήσει, εντοπίσαμε και καταγράψαμε
μερικές από τις πιο τρανταχτές υποψηφιότητες της Χ.Α., με έμφαση στις ιδεολογικές πεποιθήσεις τους αλλά και τις ευρύτερες ενασχολήσεις τους στα πλαίσια του «εθνικιστικού αγώνος».

Ελπίζουμε έτσι να σας διευκολύνουμε στη σταυροδότηση προσώπων της συμμορίας, που φιλοδοξεί να «ξεβρωμίσει τον τόπο» εισερχόμενη στο κοινοβουλευτικό τσίρκο με τις ευλογίες του εκλογικού σώματος.





ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - από τον Αδόλφο στο ροζ ξενοδοχείο.


Ο πιο αναγνωρίσιμος και προβεβλημένος χρυσαυγίτης είναι ο ίδιος ο ιδρυτής της Χ.Α. Νίκος Μιχαλολιάκος. Το ελληνικό διαδικτυακό κοινό είχε την ευκαιρία να μάθει πολλά εδώ και εβδομάδες για τον φύρερ της οργάνωσης και το… πλούσιο βιογραφικό του: ένταξη στην ακροδεξιά δράση ήδη από την εφηβεία του, ξυλοδαρμοί δημοσιογράφων στην κηδεία του αρχιβασανιστή Μάλλιου, εγκλεισμός του στις φυλακές για τοποθέτηση εκρηκτικών υλών σε κινηματογράφους, έκδοση περιοδικού «Χρυσή Αυγή», αρχηγία νεολαίας ΕΠΕΝ (λίγο πριν τον διαδεχτεί ο Μάκης Βορίδης), παγανισμοί, ποιήματα υπέρ …του σατανά, φιλοναζιστικά άρθρα, καταγγελίες για συνεργασία του με την ΚΥΠ, ίντριγκες, συνωμοσίες, κατηγορίες για ρουφιάνεμα «συναγωνιστών», αποκαλύψεις για ιδιοκτησία ροζ ξενοδοχείου και ένα σωρό άλλα που ξεφεύγουν από τους σκοπούς του παρόντος άρθρου.

Για όποιον θέλει να μάθει πιο αναλυτικά σχετικά με τον μελαμψό εκπρόσωπο της άριας φυλής με τη στριγκιά φωνή, μπορεί να μεταβεί ενδεικτικά σε αυτόν τον σύνδεσμο.
Πολύ αποκαλυπτική είναι και η έρευνα του ιστολογίου XYZ Contagion για τα «ένδοξα» πεπραγμένα του Μιχαλολιάκου στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας. Αν όμως έχετε διάθεση για κουτσομπολιό, μπορείτε να επισκεφθείτε το κλασικό Μιχαλολιάκος + ΚΥΠ = LOVE, ένα παλιό ποστ στο indymedia που ξεκίνησε το 2003 σαν ξεκατίνιασμα μεταξύ χρυσαυγιτών και συνεχίζει να ενημερώνεται…






Όλοι οι «άνθρωποι του αρχηγού»

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Χ.Α. αναφέρεται ότι τα ψηφοδέλτια της οργάνωσης είναι «πλαισιωμένα με ανθρώπους καθαρούς, που δεν έχουν καμία σχέση με το καθεστώς της ρεμούλας και της διαπλοκής. Άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, επιστήμονες σαλπίζουν την ένωση του Ελληνικού Λαού ενάντια στην κλεπτοκρατία και την φαυλοκρατία, κάτω από την σημαία της Χρυσής Αυγής».

Στο ίδιο δημοσίευμα, αμέσως πιο κάτω, τονίζεται ότι «Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των ψηφοδελτίων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στις εκλογές της 6ης Μαΐου, θα δώσουν έναν αγώνα Εθνικό και Ιδεολογικό, χωρίς την ελαχίστη προσωπική φιλοδοξία. Ο Αγώνας δίδεται για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα και όχι για αξιώματα και θέσεις μέσα σε ένα αμαρτωλό καθεστώς. Ο Αγώνας είναι για Ελλάδα και Ιδανικά, για Πίστη και Ιστορία. Ο οποιoσδήποτε παλαιοκομματικού τύπου προσωπικός ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων θα παταχθεί αμείλικτα. Απαγορεύονται προσωπικά φυλλάδια και αφίσες υποψηφίων. Όλοι στρατιώτες της Ιδέας και τίποτε άλλο.»

Αυτό που καταλαβαίνει κανείς από τα παραπάνω είναι ότι η Χ.Α. προσπαθεί να αποκρύψει το φασιστικό και περιθωριακό της προφίλ, τοποθετώντας στα ψηφοδέλτιά της απλούς λαϊκούς ανθρώπους, χωρίς κομματικό παρελθόν στις τάξεις της οργάνωσης. Ένα «υπερκομματικό» ψηφοδέλτιο από το λαό για το λαό. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Στην πραγματικότητα ο Μιχαλολιάκος έχει επιβάλει στο έπακρο ένα μηχανισμό προώθησης των στενών του συνεργατών από τον πιο σκληρό εθνικοσοσιαλιστικό πυρήνα της οργάνωσης.

Όπως καταγγέλθηκε στο ακροδεξιό μπλογκ “Vendetta”, τα ψηφοδέλτια που διακινούνταν από τα γραφεία της Χ.Α. λίγες μέρες πριν τις εκλογές ήταν σταυρωμένα με τις υποψηφιότητες που ήταν αρεστές στον «αρχηγό». Το παρακάτω απόσπασμα είναι χαρακτηριστικό για την ήττα που υπέστη ο «άβγαλτος» χρυσαυγίτης, ο οποίος έχαψε τα πομπώδη φούμαρα του φυρερίσκου για «ενότητα, αγώνα υπέρ ιδανικών, και πάταξη του προσωπικού ανταγωνισμού μεταξύ των υποψηφίων».

Χτες πήγα να πάρω ψηφοδέλτια από τα γραφεία της χρυσής Αυγής στην Δηλιγιάννη...Μπαίνοντας στα γραφεία επικρατούσε ένας πανικός αλλά και ένταση γιατί τα ψηφοδέλτια με εντολή του Μιχαλολιάκου ήταν ....σταυρωμένα με τους αρεστούς στον αρχηγό, και οι συνυποψήφιοι που ηρθαν να προμηθευτούν έφευγαν με το κεφάλι σκυφτό… Δεν διαφωνώ θα έλεγε κάποιος οτι αυτοί που είναι στην Χ.Α τόσα χρόνια, θα πρέπει να εκλεγούν... Ομως αυτό δεν βοηθάει στην ενότητα των υποψηφίων, που έχουν ήδη αρχίσει να φαγώνονται λόγο άνισης μεταχειρίσεις τους. Τα ίδια έκανε και ο Καρατζαφέρης με τους κολλητούς του εις βάρος άλλων αγνών αγωνιστών. Δηλαδή τι τους λέει ο Μιχαλολιάκος; Οτι οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι γλάστρες και μπήκαν στα ψηφοδέλτια απλώς για να καλύψουν θέσεις; Ότι δεν είναι γνήσιοι εθνικιστές, ή ότι θα πρέπει, για να έχεις "εκλόγιμη τύχη" να είσαι πρώτα χρυσαυγιτης και μετά εθνικιστής. Αυτές ειναι κάποιες απο τις σκέψεις μου σαν αγνού ψηφοφόρου της Χ.Α, αλλα όχι «εθνικιστικού προβάτου» Αν ο Μιχαλολιάκος θέλει να ανοίξει το κόμμα και οχι να γίνει ενα κλειστό κλαμπ. πρέπει να αλλάξει τροπάριο, τώρα που είναι νωρίς .
Τέλος εκτός τους τέσσερις που είναι σταυρωμένοι στην β Αθηνών θέση στα ψηφοδέλτια εχει και η γυναίκα του Μιχαλολιάκου κ.Ζαρουλιά Ελένη...έλεος δηλαδή. Με τι ψυχή θα αγωνιστούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι οταν τους βουλευτές τους έχει ήδη προγραμματίσει ο Μιχαλολιάκος; Ήμουν εκεί μισή ώρα και έφευγαν κατά εκατοντάδες τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια...τσάμπα...για τους εκλεκτούς, ενώ ο υποψήφιος που τα θέλει ασταύρωτα θα πρέπει να τα πληρώσει!!
Μαθαίνω ότι και ο Κασιδιάρης είναι και αυτός συγγενής του, αληθεύει;
Ο αγνός εθνικιστής που θέλησε να κατέβει υποψήφιος, ρισκάροντας το μαγαζί του αν έχει, μην του το κάψουν, το βρίσιμο που θα ακούει από τους ανίδεους ων ναζιστής και φασίστας, τις επιθέσεις που θα δεχτεί από τα αναρχοκουμούνια …εχει και την απαξίωση του κομματικού μηχανισμού της Χρυσής Αυγής. Μπράβο ωραία αρχή!
Πηγή: http://ventetta.blogspot.com/2012/04/blog-post_6728.html

Καμιά εντύπωση δεν πρέπει να προκαλεί αυτή η τακτική -το μόνο ίσως που προκαλεί εντύπωση, είναι ότι αυτός ο κακομοίρης ψάχνει για δημοκρατία μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Ο Μιχαλολιάκος επιθυμεί διακαώς να στρογγυλοκαθίσει στα έδρανα της Βουλής μαζί με τους μπράβους του, τους συνεργάτες του, τα πιο πιστά και υποταγμένα μαντρόσκυλα του κομματικού του μηχανισμού. Γι’ αυτό καταρχήν απέφυγε με επιμέλεια να τοποθετήσει στα ψηφοδέλτια πρώην στελέχη του Λά.Ο.Σ., για τον φόβο της μελλοντικής αποσκίρτησής τους προς άλλα κόμματα.

Φαίνεται τελικά πως στην περίπτωση του χρυσαυγίτικου μαντριού δεν ισχύει το «Όλους εμάς ενώνει η Ελλάς» του έτερου κωλοτούμπα λαοπλάνου, αλλά η προσήλωση στα ιδεώδη που εκφράζει το μουστακάκι του Αδόλφου.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους υποψήφιους στο: jungle-report

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου