Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

2011 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΕΝΑ CHANNEL ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟ TOY ΣΤΟ FACEBOOK!!!

Εκφράζουμε την λύπη μας προς τον νόμιμο εκπρόσωπο Διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού Καβάλας ENA CHANNEL κ. Βασίλειο Κουκουτίνη, γιατί απέλυσε, χωρίς να του καταβάλει την νόμιμη αποζημίωση έναν εικονολήπτη που εργάζονταν δέκα (10) χρόνια στον σταθμό υποβάλλοντας ταυτόχρονα μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση.
Ο κ. Βασίλης Κουκουτίνης προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πράξη του αναφέρει στο εξώδικο που του απέστειλε, «Την 18.03.2011 από πρόθεση αναρτήσατε στην σελίδα που διατηρείτε στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης με τον τίτλο “facebook” δυσφημιστικά σχόλια σε βάρος της επιχείρησης που διατηρώ …..»Εμείς επισημαίνουμε ότι ο εικονολήπτης είναι μέλος της Ένωσής μας και ότι όλα ξεκίνησαν μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού, με αίτημα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να εφαρμοστεί η ΣΣΕ.

Ο  κ. Βασίλης Κουκουτίνης θεώρησε ότι την συγκέντρωση την προκάλεσε ο συγκεκριμένος εικονολήπτης γι αυτό από την μέρα εκείνη (17.03.2011)και μέχρι την απόλυση του (31.03.2011)  τον είχε σε συνεχόμενα ρεπό και σε υποχρεωτική άδεια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι την προηγούμενη της απόλυσης (30.03.2011) στην συμφιλιωτική συνάντηση που έγινε, παρουσία της Ένωσης, στην Επιθεώρηση Εργασίας Καβάλας, ο κ. Βασίλης Κουκουτίνης όχι μόνο δεν ανάφερε τίποτα περί συκοφαντικής δυσφήμισης και για την πρόθεσή του να απολύσει τον εικονολήπτη υποβάλλοντας ταυτόχρονα μήνυση εναντίον του, αλλά υπέγραψε ότι θα του καταβάλει όλα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα του που ανέρχονται σε 2.852,67€ έως τις 30.04.2011 και του ζήτησε να επιστρέψει στην εργασία του αμέσως μετά την λήξη της άδειάς του.

Εμείς σε μια ύστατη προσπάθεια να διατηρηθεί η εργασιακή ειρήνη στον τηλεοπτικό σταθμό, ζητάμε από τον κ. Βασίλη Κουκουτίνη να ανακαλέσει την απόλυση και να αποσύρει την μήνυση άμεσα.

Σε διαφορετική περίπτωση καλούμε τους τεχνικούς της Βόρειας Ελλάδας να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την πραγματοποίηση μεγάλων συγκεντρώσεων στην Καβάλα (θα δρομολογηθούν λεωφορεία από όλους του Νομούς σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν).

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ  Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

ΠΡΕΖΑ TV
5-4-2011


Απάντηση του ΕΝΑ Channel για την απόλυση του εικονολήπτη


H E.T.I.T.B.E με την ανακοίνωσή της από 2.4.11, σχετικά με την μήνυση και απόλυση εργαζομένου στο ΕΝΑ CHANNEL, ενεργώντας εντελώς συντεχνιακά και παραπλανητικά, αποκρύπτει σκόπιμα ποια ήταν τα «σχόλια…» όπως αναφέρει του πρώην εργαζόμενου στο ΕΝΑ CHANNEL.
Οι βαρύτατοι υβριστικοί, προσβλητικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί του πρώην εργαζόμενου Στέλιου Πολυχρονίδη για τον τηλεοπτικό σταθμό, τον χώρο και τους συναδέλφους του, που διακινήθηκαν από τον ίδιο σκόπιμα, με αναρτήσεις και αποστολές μέσο του facebook κύριοι της ΕΤΙΤΒΕ, δεν είναι απλά σχόλια!!!
Ποια εταιρία, ποιος επιχειρηματίας και ποιοι συνάδελφοι του συγκεκριμένου εργαζόμενου και στο όνομα ποιάς εργασιακής ειρήνης, θα δεχόταν να συνεχίσουν να συνεργάζονται με έναν τέτοιο εργαζόμενο που αναφέρεται δημόσια με τόσο πρωτοφανή απαξιωτικά, προσβλητικά και υβριστικά σχόλια!!!, για τον χώρο, την εταιρία που εργάζεται αλλά και τους συναδέλφους του.
Όσο δε για την «απειλητική σύσταση» της ΕTΙΤΒΕ, για την απόσυρση της μήνυσης και επαναπρόσληψη του εργαζομένου, απειλώντας με κινητοποιήσεις και μεγάλες συγκεντρώσεις κατά του τηλεοπτικού σταθμού, ακόμη και με την «δρομολόγηση λεωφορείων από όλους τους Νομούς» όπως αναφέρεται απειλητικά στην ανακοίνωση, μόνο θλίψει μπορεί να προκαλέσει, για την αλαζονεία και τις πρακτικές των συγκεκριμένων ανθρώπων.
Κύριοι συνέλθετε, το σύνολο των συναδέλφων σας δεν είναι «τσιφλίκι» σας, σεβαστείτε τα δικαστήρια που θα αποφασίσουν ποιος τελικά έχει δίκιο σε αυτήν την διμερή εργασιακή διαφορά που έχει και ποινικές διαστάσεις.
Σταματήστε να «απειλείται» και ιδιαίτερα να δυσφημείται έναν αξιόλογο περιφερειακό σταθμό της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, που μάχεται για την επιβίωση, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε. Άλλωστε εάν δεν καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε εμείς οι «Ιδιωτικοί» τηλεοπτικοί σταθμοί, πιθανών να μην υπάρχει λόγος να υπάρχετε και εσείς, ως Ένωση Τεχνικών «Ιδιωτικής» Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας.
Υποσχόμαστε ότι δεν θα επανέλθουμε στο συγκεκριμένο θέμα όσο και αν προκληθούμε από οποιονδήποτε, διότι η υπόθεση για μας έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, που εμπιστευόμαστε απόλυτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου