Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Ξέχασαν κυβέρνηση και βουλευτές το Ιστίμπεη

Απαράδεκτο. Η επίσημη πολιτεία ξέχασε τους ηρωικούς νεκρούς του Ιστίμπεη και των υπολοίπων τεσσάρων οχυρών του Μπέλες, που στις 6 Απριλίου 1941 αντιστάθηκαν γενναία στις σιδηρόφρακτες ναζιστικές ορδές, όπως στα υπόλοιπα οχυρά της Γραμμής Μεταξά, έως το Νυμφαίο της Κομοτηνής. Στη σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (10/4) στο οχυρό Ιστίμπεη, δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, όπως και κανένας από τους επτά Σερραίους βουλευτές, γεγονός που σχολιάστηκε έντονα απ΄ όσους έδωσαν το παρών,  για να τιμήσουν τους νεκρούς των πέντε οχυρών του Μπέλες (Ποποτλίβιτσα, Ιστιμπέη, Κέλκαγιά, Αρπαλούκι, Παληουριώνες).
Τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, που βρέθηκε στο Ρούπελ, εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, ενώ τον δήμαρχο Σιντικής Απόστολο Καρύδα, η αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Πετριτσίου Στέλλα Δήμου.
Την ευθύνη της άριστης τελετής είχε το 569 ΤΠ, ενώ δυσμενώς σχολιάστηκε και το γεγονός πως μέρος της συλλογής του μουσείου του οχυρού μεταφέρθηκε στο Ρούπελ, με κατοίκους του Νέου Πετριτσίου, να ζητούν να επιστρέψουν τα κειμήλια και πάλι στο φυσικό τους χώρο.
 
http://www.infoserres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου