Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Φρίκη! Θανατώνουν γάτες με ρόπαλα

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους, όμως είναι πραγματικότητα και έγινε στο Ηράκλειο την περασμένη Τρίτη. Μια παρέα νέων πέταξε ένα αδέσποτο σκυλί από το άγαλμα του Βενιζέλου. Το άτυχο ζώο "έσκασε" στη λεωφόρο Ικάρου, μπροστά από την πύλη του Αγίου Γεωργίου.
Ένας ηλικιωμένος, που είδε το μεγαλόσωμο σκύλο να ίπταται και τους βασανιστές του να χαζογελούν, δεν πίστευε στα μάτια του. Ειδοποίησε αμέσως για βοήθεια. Άνθρωποι από το Κυνοκομείο Ηρακλείου παρέλαβαν το ζώο, που πονούσε φρικτά με το παραμικρό κούνημα.
Όλοι εύχονταν να μην έχει σπάσει τη σπονδυλική του στήλη. Αυτός ο τραυματισμός δεν έχει γιατρειά, πράγμα που σημαίνει ότι το ζώο θα έπρεπε να πάει για ευθανασία... Όπως όμως είπε η εκπρόσωπος της Οργάνωσης "Ζωφόρος: Πολιτισμός-Περιβάλλον-Ζωοφιλία", ευτυχώς, οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι η βλάβη που υπέστη το άμοιρο ζωντανό ήταν αναστρέψιμη.
Έχει σπάσει, βέβαια, η λεκάνη του και πονάει πολύ, όμως ο κτηνίατρος υπολογίζει ότι σε δύο μήνες θα επανέλθει. Σύμφωνα με την κ. Χουστουλάκη, στο ζώο σκόπιμα δε χορηγούνται πολλά παυσίπονα. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να πονάει για να μην μπορεί να σηκωθεί και έτσι να δέσει το σπασμένο κόκκαλο της λεκάνης. Ο σκύλος, που έγινε "παιχνίδι" στα χέρια απάνθρωπων νεαρών, είναι αρσενικός, μεγαλόσωμος, όχι μεγαλύτερος του 1,5 έτους.
Του έχουν δώσει το όνομα "Μύρων". Είναι κάτι μεταξύ Λαμπραντόρ και Λάπχουντ, "φρεσκοπαρατημένος", συμπέρασμα που εξάγεται από το γεγονός ότι δεν έφερε το τατουάζ του Δήμου στο αφτί του. Όσα αδέσποτα έχουν περάσει από τις υπηρεσίες του Δήμου έχουν στο αριστερό αφτί τους τατουάζ με το γράμμα "Ε", που σημαίνει ελεγμένο (στειρωμένο, αποπαρασιτωμένο κ.λπ.).
Το ζώο φιλοξενείται στο κυνοκομείο Ηρακλείου. Εκεί, μετά την ανθρώπινη βαρβαρότητα, γνωρίζει και την άλλη όψη της ανθρώπινης φύσης. Την αγάπη και τη στοργή που του προσφέρουν οι άνθρωποι του κυνοκομείου. Οι άνθρωποι για τους οποίους η κ. Χουστουλάκη μόνο καλά λόγια έχει να πει. «Αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν με φιλότιμο, επαγγελματισμό και γνώσεις. Θα πρέπει να αποτελέσουν ως οργάνωση παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλους δήμους της Κρήτης, γιατί βέβαια και οι εθελοντές έχουν περιορισμένες δυνατότητες».
Αυτό που επείγει τώρα, κατά την κ. Χουστουλάκη, είναι να βρεθεί ένας καλός άνθρωπος ή μια καλή οικογένεια για να τον υιοθετήσει. Έχει περάσει τόσα που του αξίζει μια καλή τύχη από ’δω και πέρα...
Στο μεταξύ, στην άλλη πλευρά των τειχών του Ηρακλείου, στη λεωφόρο Πλαστήρα, κάποιος ή κάποιοι σκοτώνουν τις γάτες με... ρόπαλα. Η κ. Χουστουλάκη αναφέρει πως ήδη έχουν 13 περιπτώσεις από γάτες των οποίων τα κεφάλια έχουν συνθλιβεί στη συγκεκριμένη περιοχή. Όπως λέει, κι αν δεν είναι με ρόπαλο, θα είναι με λοστό, δοκάρι ή κάποιο άλλο βαρύ αντικείμενο... Για τις σκοτωμένες γάτες στη λεωφόρο Πλαστήρα σχηματίζεται δικογραφία. Υπάρχουν μάρτυρες και φωτογραφίες.
«Είναι αποκαρδιωτικό. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι για τη βελτίωση του σχεδίου νόμου για τα ζώα, και το Ηράκλειο πρωτοπορεί στις ειδεχθείς κακοποιήσεις», καταλήγει η κ. Χουστουλάκη.

neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου