Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ξεσηκωμός στη Γορτυνία για τα σκουπίδια!

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια στη Γορτυνία. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε διάφορα σημεία του Δήμου, όπως τα Τρόπαια και τα Λαγκάδια.
Μάλιστα, για τα Λαγκάδια, το θέμα ανάδειξε με ρεπορτάζ της στην εφημερίδα «Ελευθερία», η Ελένη Τράκα, η οποία έγραψε ότι «σε κλείσιμο της χωματερής των Λαγκαδίων προχώρησαν οι κάτοικοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιανόητη - όπως τη χαρακτηρίζουν- ρίψη εκεί απορριμμάτων από άλλες περιοχές της Γορτυνίας.

Σκοπός της κινητοποίησης ήταν να μην αφήσουν άλλα απορριμματοφόρα να ρίξουν σκουπίδια στο χώρο.…
 Οι κάτοικοι δεν δέχονται με τίποτα να τους φέρουν σκουπίδια κι από άλλες περιοχές. Δηλώνουν αποφασισμένοι να φυλάνε “νύχτα - μέρα τη χωματερή” και τονίζουν ότι αν κάποιος προσπαθήσει να ρίξει σκουπίδια “θα γίνει πόλεμος”, “θα γίνει της Κερατέας” - όπως λένε χαρακτηριστικά.
Ζητούν η χωματερή,αφού δεν μπορεί να κλείσει άμεσα, να δέχεται μόνο τα σκουπίδια των Λαγκαδίων. Και καλούν τους αρμόδιους να βρουν επιτέλους λύση για τη συνολική διαχείριση των απορριμμάτων.»
Για το μείζον αυτό ζήτημα, που έχει προκύψει τα τελευταία 24ωρα, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ενημέρωση από τον Δήμο Γορτυνίας!!!
Προσπαθήσαμε σήμερα να έρθουμε σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Γορτυνίας, αλλά αυτό κατέστη μάταιο… Είναι απορίας άξιο, πως είναι δυνατόν, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, να σιωπά –επί τόσες ημέρες- η Δημοτική Αρχή και παράλληλα να μην πάρει ξεκάθαρη θέση καμία δημοτική παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας.
Η μοναδική φωνή που ακούστηκε για το θέμα αυτό ήταν σήμερα το πρωί στη Δημοτική Ραδιοφωνία, όταν μίλησε ο Μίλτος Λύτρας που είναι επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Η δική μας αγαπημένη Γορτυνία».
http://www.isthmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου