Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Προειδοποιούν με μπλάκ άουτ διαρκείας

Με κινητοποιήσεις εντός του Μαΐου απειλεί η ΓΕΝΟΠ. Προειδοποίηση για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει την πώληση επιπλέον 17% της ΔΕΗ

Σε μία προσπάθεια να εμποδίσει την περαιτέρω μετοχοποίηση της επιχείρησης, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ απειλεί να αφήσει τη χώρα στο σκοτάδι και υπό το φωτισμό των κεριών, κατεβάζοντας το διακόπτη για μία εβδομάδα με επαναλαµβανόµενες σαρανταοκτάωρες απεργίες.
Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να αρχίσουν στις 6-7 Μαΐου, μία εβδομάδα πριν από την ημέρα που θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου πλαισίου που περιλαμβάνει και την πώληση επιπλέον 17% της ΔΕΗ.
«Θα γίνουν απεργίες από αυτές που η ΓΕΝΟΠ ξέρει να κάνει», ανέφερε το μέλος του ΔΣ  της ΓΕΝΟΠ, Κώστας Κουτσοδήμας, μιλώντας στο Βήμα 99,5.
Η Ομοσπονδία, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", προειδοποιεί μάλιστα ότι θα προβεί και σε καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων σε όλη την Ελλάδα, όπως νομαρχίες, κτίρια υπουργείων και δήμων.
Σε ό,τι αφορά την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ έχει αρχίσει επαφές με το σύνολο των υπουργών και των κοινωνικών φορέων, ώστε να πάρει ο καθένας θέση για το αν συμφωνεί ή όχι με τη συγκεκριμένη απόφαση.
«Ακόµη και τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και τον Πρόεδροτης Δηµοκρατίας θα επιδιώξουµε να συναντήσουµε για να τους ενηµερώσουµε σχετικά µε τη λαθεµένη απόφαση της κυβέρνησης», δήλωσε στα "Νέα" ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος.
Αναφορικά με το μέτωπο για το πόρισμα του επικεφαλής των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, το οποίο εξετάζει τη νομιμότητα ή μη των χρηματοδοτήσεων που έλαβε, το συνδικάτο ανησυχεί για το περιεχόµενό του και για το κατά πόσο θα διατηρηθούν ή θα κοπούν πολλά από τα προνόµιά του.

http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου