Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

H... Σταύρωση των εργαζομένων - Απλήρωτοι για δυο και τρεις μήνες

Με κινητοποιήσεις εντός του Μαΐου απειλεί η ΓΕΝΟΠ. Προειδοποίηση για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει την πώληση επιπλέον 17% της ΔΕΗ

Εβδομάδα των Παθών για 756.795 Έλληνες που ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας (σύμφωνα με τα τα τελευταία στοιχεία της στατιστικής αρχής) αλλά και για δεκάδες χιλιάδες άλλους εργαζόμενους που δεν πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους ή εισπράττουν έναντι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος επιθεώρησης εργασίας , μια στις δυο επιχειρήσεις, κυρίως απο αυτές που απασχολούν λιγότερα από 50 άτομα καθυστερεί τις πληρωμές των εργαζομένων. Συγκεκριμένα , από τις 31.000 επιχειρήσεις που ελέγχθησαν κατόπιν καταγγελιών των εργαζομένων, στις 17.600 διαπιστώθηκε ότι καθυστερούν την καταβολή μισθών έως και 3 μήνες.
Αντίθετα από τους ελέγχους της επιθεώρησης εργασίας αλλά και από την επικοινωνία που είχαμε με τα εργατικά κέντρα της χώρα δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την καταβολή του δώρου του Πάσχα παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά . Βασική αιτία είναι ότι το δώρο του Πάσχα αντιστοιχεί σε μισό μισθό ενώ λειτουργεί αποτρεπτικά και η διαδικασία του αυτόφωρου εις βάρος του εργοδότη σε περίπτωση μη καταβολής του δώρου.

http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου