Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

ΑΔΕΔΥ: Σχεδιάζει απεργία μετά το Πάσχα


Για προετοιμασία από την πλευρά της κυβέρνησης, με τις γνωστές πλέον διαρροές, νέας άγριας επιδρομής στις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα μιλά η ΑΔΕΔΥ και εξαγγέλλει σειρά κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν με απεργία μετά το Πάσχα.

Αναφερόμενη σε διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι «δεν θα θιγούν άλλο μισθοί και συντάξεις» σε συνδυασμό με τη διοχέτευση νέων σεναρίων για περικοπές που θα φέρει το ενιαίο μισθολόγιο, η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι «η κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται» και μιλά για άλλη μία αποκάλυψη των αδιεξόδων «του νεοφιλελεύθερου μοντέλου πολιτικής».

Σε ό,τι αφορά δε τις αναδιαρθρώσεις στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, που επιχειρούνται η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι ο τρόπος που γίνονται αποδεικνύει ότι «έχουν ως μοναδικό στόχο τη μείωση του κόστους και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση του δικτύου υπηρεσιών και των παροχών προς τους πολίτες».

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρεται «με τη διοχέτευση μέσω του Τύπου, νέων σεναρίων για το μισθολόγιο στο Δημόσιο, η Κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται για ακόμη μία φορά, αναιρώντας τόσο τις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι ''δεν θα θιγούν άλλο μισθοί και συντάξεις'' όσο και παλαιότερες δηλώσεις Υπουργών ότι ''δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές''».

»Είναι πλέον πασιφανές ότι προετοιμάζεται νέα άγρια επιδρομή στις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο, στον ευρύτερο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα».

» Οι αναδιαρθρώσεις στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, που επιχειρούνται μέσω συγχωνεύσεων και καταργήσεων υγειονομικών σχηματισμών και εκπαιδευτικών μονάδων, ουδεμία σχέση έχουν με οποιαδήποτε επιστημονική προσέγγιση αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.»

»Οι αναδιαρθρώσεις αυτές έχουν ως μοναδικό στόχο τη μείωση του κόστους και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση του δικτύου υπηρεσιών και των παροχών προς τους πολίτες. Η μείωση του προσωπικού μέσω των απολύσεων χιλιάδων συμβασιούχων και το «πάγωμα» των προσλήψεων, καθώς και η υποχρηματοδότηση των Υπηρεσιών, υποβαθμίζουν τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και οδηγούν στην εμπορευματοποίησή τους».


» Ταυτόχρονα, τα νέα μέτρα που προωθούνται από την Κυβέρνηση και την Τρόικα για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, τις νέες περικοπές δικαιωμάτων, με πρόσχημα τα ελλείμματα και το χρέος, αλλά και το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, το οποίο έχει ως γνώμονα τη διαρκή μείωση μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών, αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά τα αδιέξοδα αυτού του νεοφιλελεύθερου μοντέλου πολιτικής».

Η ΑΔΕΔΥ έπειτα από τη σημερινή σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες του δημοσιοϋπαλληλικού χώρου αποφάσισε:

* Τη συμμετοχή του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το Σάββατο 9 Απριλίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Καραϊσκάκη

* Την πραγματοποίηση, την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 6:30 το απόγευμα, συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και συλλαλητηρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος.

* Την ανάπτυξη αγωνιστικών μορφών παρέμβασης σε εργασιακούς χώρους και τους βασικούς τομείς του δημοσίου (Κεντρική Διοίκηση, Αυτοδιοίκηση, Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία και Εκπαίδευση) στις 14 και 15 Απριλίου.

* Τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργιακή μορφή μετά το Πάσχα.

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου